Fotodioda Tesla KP101
Moderátor: Moderátoři
Tak pokud má jasný den až 100 000 lx a při 300 lx teče fotonkou ještě cca 50 až 90uA, tak by to snad za pokus stálo.martinkopp píše:...Má to jen snímat osvětlení v místě každé kontrolky a na základě toho regulovat jas jejího svitu. Aby to v noci nezářilo, ale za jasného dne byla na první pohled vidět barva červená/zelená. Nic víc.
Když má člověk k dispozici procesor a nepotřebuje měřit závratně rychle, tak jsou zelenožluté LED v integračním režimu úplně perfektní. Ani k tomu není potřeba operák.EKKAR píše:Už jsem tady jednou napsal - LEDky jdou použít jako ne zrovna úplně kvalitní, ale přesto funkční fotodiody. A jdou použít jak v odporovým, tak hradlovým režimu. Obrovská výhoda je v tom, že jdou koupit i v malejch kulatejch pouzdrech s Ø jen 1,8-2mm. Nejlepší vlastnosti mají červený - berou IR a dlouhovlnnější část viditelnýho spektra, zhruba po žluto-oranžovou.
- martinkopp
Kontrolky jsou každá jinde, není to na jednom panelu.Hill píše:Potíž bude v tom, že KP101 je určený ke snímání děr v něčem proti zdroji světla, kde těch luxů je dostatek.
Snad není nutné hlídat u každé kontrolky zvlášť, přece stačí zjistit hladinu osvětlení v prostoru běžným fotoodporem a řídit jas kontrolek centrálně.
- martinkopp
Jak už jsem uvedl, jde o adresovatelné RGBW led. Do nich se posílají data, tam nezměříš nic. K samotnému led chipu vůbec nemáš přístup.HF_Tech píše:Když má člověk k dispozici procesor a nepotřebuje měřit závratně rychle, tak jsou zelenožluté LED v integračním režimu úplně perfektní. Ani k tomu není potřeba operák.EKKAR píše:Už jsem tady jednou napsal - LEDky jdou použít jako ne zrovna úplně kvalitní, ale přesto funkční fotodiody. A jdou použít jak v odporovým, tak hradlovým režimu. Obrovská výhoda je v tom, že jdou koupit i v malejch kulatejch pouzdrech s Ø jen 1,8-2mm. Nejlepší vlastnosti mají červený - berou IR a dlouhovlnnější část viditelnýho spektra, zhruba po žluto-oranžovou.
- martinkopp
Luxmetr mám momentálně v práci, takže můžu jen odhadovat. Podle GPT 300lux "odpovídá běžně osvětlené místnosti, která má dobré, ale ne příliš silné světlo". Z čehož plyne, že drtivá většina regulace bude probíhat právě v oblasti 0 až 300 lux. Při 300 lux už světlo z ledek rušivě nejspíš působit nebude ani když pojedou naplno.masar píše:Tak pokud má jasný den až 100 000 lx a při 300 lx teče fotonkou ještě cca 50 až 90uA, tak by to snad za pokus stálo.martinkopp píše:...Má to jen snímat osvětlení v místě každé kontrolky a na základě toho regulovat jas jejího svitu. Aby to v noci nezářilo, ale za jasného dne byla na první pohled vidět barva červená/zelená. Nic víc.