Krimpovaci kleste na "dupont" ?

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lubos1961

#31 Příspěvek od lubos1961 »

Ta sada z Lidlu má docela kvalitní kleště na lisování těch přibalených lisovacích pinů.
Přílohy
Kleština2.jpg
Kleština2.jpg
Kleština1.jpg
Kleština1.jpg
Drat spoj.jpg
Drat spoj.jpg
sada.jpg
sada.jpg
lubos1961

#32 Příspěvek od lubos1961 »

Já již dlouho používám na svlíkačku drátů nejraději tyto kleště. Nepoškodí ani ty nejjemější drátky, pokud se správně nastaví přítlak, jinak na dutinky mám tyto.
Přílohy
Kleste3.jpg
Kleste3.jpg
kleste2.jpg
kleste2.jpg
kleste4b.jpg
kleste4b.jpg
kleste4.jpg
kleste4.jpg
eleferner

#33 Příspěvek od eleferner »

Djoo, original Weidmuller Stripax. Jsou bozi, mame je v praci a pozdeji jsem si je koupil i domu. Da se s nimi delat opravdu vsechno, od jemneho teflonu az po vnejsi obal tencich CYLY kabelu. Ale obavam se, ze zdejsi osazenstvo za ne nejspis nebude chtit vyplaznout 2500+ Kc... :lol:
Celeron

#34 Příspěvek od Celeron »

Od tý doby, co jsem koupil v Lidlu tyhle potvory, tak na žádný jiný sdrhovačky do průřezu 2,5 mm² už ani nešáhnu. Jsou podstatně lepší než tyhle, co se tady prodávaly kopie už za bolševika jako Tona.
Naposledy upravil(a) Celeron dne 29 lis 2025, 16:54, celkem upraveno 2 x.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
judeware

#35 Příspěvek od judeware »

Odkaz na extol není platný (a jinak mi na DuPonty přijdou trochu těžkotonážní). Pokud jde o kritiku IWS-2820M, tak všude se o nich v popisech píše, že jsou určeny pro občasný servis a nikoliv "sériovou výrobu". Samozřejmě, že bych je mohl časem nahradit lepšími, ale při mých potřebách... :)

Trh svlíkaček je tak velký, že si opět připadám jako naivní mladík. A cenový rozsah sto až deset tisíc (když nepočítám profi stacionární stroje do sériovek, ale jen ruční nářadí)! Stačil by mi nějaký "nižší střed" (mezi 500 a 1000Kč, pro těch svých pár případů ročně), za předpokladu, že na nich lze nastavit délka oholení nižší, než 5mm. Na některých dražších (zejména Knipex) vídím stupnici od 2..3mm, otázkou je, jestli oholení na malé délce skutečně funguje. Asi bych volil ty pejskovité, provedení Tyrannosaurus rex se mi instinktivně nelíbí.
Naposledy upravil(a) judeware dne 29 lis 2025, 17:24, celkem upraveno 1 x.
Kvicala_r

#36 Příspěvek od Kvicala_r »

Já je pokusně vzal z ali a po prvním pokusu letěly rovnou.
Kupoval jsem asi něco podobného v GME a to je takový střed. Obdobu těch černých od Luboše máme v práci a jsou o třídu lepší...
Celeron

#37 Příspěvek od Celeron »

lubos1961 píše:Ta sada z Lidlu má docela kvalitní kleště na lisování těch přibalených lisovacích pinů.
No vidíš a decmen je tady poplival. :)
to Judeware: už je platný.
Jirka

judeware

#38 Příspěvek od judeware »

Vždycky jsem si při maloobjemové práci :) vystačil s menším kobercákem, ale když bych našel kompromis mezi cenou a kvalitou, vezmu spešl kleště. Pět let před Smetanou zaznamenávám další pokles zrakových schopností. :(

Něco ve stylu, který uvedl Radek z NJ, máme ve firmě téžžž. Ujdou, ovšem pod 5mm délky oholení se nedostanu. A tenké lankové vodiče jsem s nimi holit nezkoušel. Stupnici, která začíná na méně, než 5mm, má Knipex PreciStrip16, z levnějších např. Yato YT-22753. Jinak je většina pejskovitých cejchovaná od pěti (šesti) mm.
judeware

#39 Příspěvek od judeware »

Když nebudu spokojen s IWS-2820M, tak povýším. Ohledně svlíkaček (pro tvorbu kabelážžž s DuPonty důležitých) nejsem rozhodnutý. Drahotu nevyužiju a pejskovité jsou většinou na jedno brdo, lhostejno, zda jde o Milwaukee, WEICON, YATO, YOKARI, FUJIYA, či Knipex. A všechny mají stupnici délky oholení od 5mm.

Nečekaně zajímavě vypadají bezejmenné z lapert.cz (trochu kopie těch Weidmuller). Stránky ve mě ovšem důvěru nevzbuzují. :oops: Ten lapert je nějaký překupník z Číny? Tytéž kleště existují též na temu.

Na stejných stránkách se vyskytují i jakési LAOA LA822510 (pejskovité provedení), Jinak o nich platí to samé co o těch kvaziWeidmuller. Vyhlížejí dobře, mají nastavitelný přítlak a inzerují délku oholení od 2 do 20mm.

Má někdo dobrou zkušenost s tím temu?

K těm bezejmeným jsem dodatečně našel název "Stripax Pinza Pelacables Calibres Awg 32-7 Lion Rage".
judeware

#40 Příspěvek od judeware »

Ještě nějaká fota... Ty červenočerné jsou údajně "lvího" stylu (na foto v tom smyslu rozevřené nejsou).
Přílohy
LAOA_LA822510.png
LAOA_LA822510.png
Stripax Pinza Pelacables Calibres Awg 32-7 Lion Rage.png
Stripax Pinza Pelacables Calibres Awg 32-7 Lion Rage.png
judeware

#41 Příspěvek od judeware »

Zjistil jsem (opožděně), že ve firmě máme i svlíkačky a to hned troje (v místech kam běžně nezajdu). Tak jen pro úplnost...

• WEICON TOOLS "No.5", údajně "MADE IN GERMANY"
• Milwaukee, údajně "MADE IN GERMANY"
• KNIPEX "12 40 200", "GERMANY"

To alibistické "GERMANY" považuju za něco podobného, jako výraz "ETA A.S. Czech republic". A ani přímé vyjádření (made in Germany) v dnešní "globalizované" době nic neznamená, či spíše není zárukou kvality, jako dřív. Natisnout to může kdo chce (v jiných případech co chce) a o původu věcí to nic nevypovídá, bohužel. :(

Možná si je na zkoušku na víkend půjčím, ale stejně už je to trochu jedno, anžto dvoje nové kleště dorazí zhruba do týdne (plus další krimpovací, neodolal jsem nízkým cenám). Podobnosti doplním, až všechny dorazí.
Přílohy
IMG_0638.JPG
IMG_0638.JPG
bu2520

#42 Příspěvek od bu2520 »

Já tedy používám obyčejné mrchy za asi 150Kč z hobymarketů a ty dokud jsou ostré tak fungují dobře na dráty do 0,5mm ty tenčí, jako bývalý zkušený telekomunista dělám štípačkama.
Celeron

#43 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem prvně mačkal kleštěma Iwiss SN2549 od Láskakitu pidikonektory JST-XT co se používají jako balanční na LiPol baterkách. Musel jsem pod lupou, jak je to malinký. Naštěstí mají ty kleště pro tyhle pidipiny šířkově odlehčený nejmenší výřezy v čelistech na polovinu co potřebujou Duponty, jinak by to s nima ani namačkat nešlo. Zvláštní je, že ty mý mají odlehčení jen na nejmenším výřezu jiný se stejným číslem mají postupný šířkový odstupňování, celkem 3x.
Jirka

judeware

#44 Příspěvek od judeware »

Než dorazí zbylé nástroje (druhé kolo nákupů), :D občas si ze studijních důvodů něco přečtu. Např. viz - Co je krimpovací konektor DuPont? Je to sice trochu kostrbatá strojočeština, ale obsah je přínosný.
judeware

#45 Příspěvek od judeware »

Ty červené "lví" se jmenují HESO HS-D3S, zelené nesou skutečně název LAOA LA822510. Pro holení do 5mm vychází líp ty HESO (zkoušel jsem obé zatím jen velmi krátce). Díky láci jsem neodolal a vzal ještě naprosté nounejmy SN-2549 (???) a SN-58B (Shenzhen Weichuangda Technology Co. Ltd. - natištěno na dodatečně dolepeném štítku zadní části blistru).
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“