Krimpovaci kleste na "dupont" ?
Moderátor: Moderátoři
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Trh svlíkaček je tak velký, že si opět připadám jako naivní mladík. A cenový rozsah sto až deset tisíc (když nepočítám profi stacionární stroje do sériovek, ale jen ruční nářadí)! Stačil by mi nějaký "nižší střed" (mezi 500 a 1000Kč, pro těch svých pár případů ročně), za předpokladu, že na nich lze nastavit délka oholení nižší, než 5mm. Na některých dražších (zejména Knipex) vídím stupnici od 2..3mm, otázkou je, jestli oholení na malé délce skutečně funguje. Asi bych volil ty pejskovité, provedení Tyrannosaurus rex se mi instinktivně nelíbí.
Něco ve stylu, který uvedl Radek z NJ, máme ve firmě téžžž. Ujdou, ovšem pod 5mm délky oholení se nedostanu. A tenké lankové vodiče jsem s nimi holit nezkoušel. Stupnici, která začíná na méně, než 5mm, má Knipex PreciStrip16, z levnějších např. Yato YT-22753. Jinak je většina pejskovitých cejchovaná od pěti (šesti) mm.
Nečekaně zajímavě vypadají bezejmenné z lapert.cz (trochu kopie těch Weidmuller). Stránky ve mě ovšem důvěru nevzbuzují.
Na stejných stránkách se vyskytují i jakési LAOA LA822510 (pejskovité provedení), Jinak o nich platí to samé co o těch kvaziWeidmuller. Vyhlížejí dobře, mají nastavitelný přítlak a inzerují délku oholení od 2 do 20mm.
Má někdo dobrou zkušenost s tím temu?
K těm bezejmeným jsem dodatečně našel název "Stripax Pinza Pelacables Calibres Awg 32-7 Lion Rage".
• WEICON TOOLS "No.5", údajně "MADE IN GERMANY"
• Milwaukee, údajně "MADE IN GERMANY"
• KNIPEX "12 40 200", "GERMANY"
To alibistické "GERMANY" považuju za něco podobného, jako výraz "ETA A.S. Czech republic". A ani přímé vyjádření (made in Germany) v dnešní "globalizované" době nic neznamená, či spíše není zárukou kvality, jako dřív. Natisnout to může kdo chce (v jiných případech co chce) a o původu věcí to nic nevypovídá, bohužel.
Možná si je na zkoušku na víkend půjčím, ale stejně už je to trochu jedno, anžto dvoje nové kleště dorazí zhruba do týdne (plus další krimpovací, neodolal jsem nízkým cenám). Podobnosti doplním, až všechny dorazí.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!