Receiver Onkyo TX-SR508 – DSP

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ferro0

Receiver Onkyo TX-SR508 – DSP

#1 Příspěvek od ferro0 »

Zdravím,
po zapnutí nesepnou relé pro připojení repro. Na displeji žádná chyba typu protect. Může být vadný DSP TMS320D788E001BRFP na desce HDMI ?
Napájení na desce:
3.4V
1.8V

Díky.
Přílohy
DSP.jpg
DSP.jpg
Ivan_01

#2 Příspěvek od Ivan_01 »

Naposledy upravil(a) Ivan_01 dne 05 pro 2025, 08:35, celkem upraveno 1 x.
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

Zkus zvolit rezim bez jakychkoliv zvukovych efektu tzn pure direct nebo tak neco. Pokud z toho dostanes zvuk tak dsp je hlavni podezrely. A byl problem jej sehnat.
jardafiala

#4 Příspěvek od jardafiala »

Pokud nesepnou relé tak první podezření je ss napětí na výstupu některého konce při proraženém koncovém tranzistoru (?).
ferro0

#5 Příspěvek od ferro0 »

V jednom kanálu jsem našel proražený pár 2SC5198 + 2SA1941.
masar

#6 Příspěvek od masar »

"Vědro má díru, milá Lízo..."
:wink:
dred

#7 Příspěvek od dred »

Nechcem teraz rozpisovať systém ochrán, torými Onkyo - ale v podstate všetci výrobcovia vybavili svoje "takmer navlas" rovnaké prístroje...
Ale zaujímal by ma pohľad na spodnú dosku - prípadne u viac kanálu na celú dosku zosilňovačov... lebo myslím si, že to práve tam Onkyo odfláklo ( u nejedného sa to potvrdilo) ... Všetky ostatné dosky AV/HDMI/SPDIF/DA/procesorová doska/displej.. nesú nejakú známku kvality...ale ten základ - s väčšinou THT komponentmi nesie známku šitu... ako by ten plošák bol vyrobený z Cuprexkartu 80 liet! Studenáky, vyhriate spoje , odliepajúce sa plôšky, "čierna doska".... s takou závadou ochrana totiž "nepočíta".... Jej blokovanie je už len dôsledok celkovej nefunkčnosti - pre ňu v podstate z nepochopiteľných dôvodov... Keby bol skrat na výstupe, alebo výkonové preťaženie - s tým si vie poradiť a dočasne prístroj zablokuje, ale že vznikne "nejaký studenák" na plošáku a odstrelí TO tranzistory - to už nie je v jeho "sledovaní"...

A čo sa týka odpálených "modulov" s HDMI vstupmi čo býva tiež častá príčina závad - Malé percento ľudí to robí tak, ako by sa malo - ako je uvedené v návode... U TV je to rovnako !...
Zariadenia pozapínané, a skúšajú kde tie káble budú "hrať" a pri akom režime ... A zrazu "puk" - a už "nehrajú" nikde....
lubos1961

#8 Příspěvek od lubos1961 »

dred píše: A čo sa týka odpálených "modulov" s HDMI vstupmi čo býva tiež častá príčina závad - Malé percento ľudí to robí tak, ako by sa malo - ako je uvedené v návode... U TV je to rovnako !...
A já zase tvrdím že ten HDMI vstup je zmetek od výroby. Jestli je to jednou navržené tak, aby se ty jednotlivé zařízení mezi sebou propojovali, tak to musí být blbuvzdorné. Takle třeba kdyby odcházely USB a bylo něco k tomu v návodě, jak to mám dělat a zrovna tak to nedodržel je také blbost. Nedávno běžela reklama na vysavač a bylo tam řečeno, my víme jak se naší zákazníci chovají k našim výrobkům, děcka se s tím všelijak natahovali atd.. a to je správný přístup výrobce a ne to shazovat na zákazníky.
dred

#9 Příspěvek od dred »

A já zase tvrdím že ten HDMI vstup je zmetek od výroby.... - napísal lubos1961 - áno JE !! Nie je to "dokonalé a blbuvzdorné pripojenie" ..Vyžaduje si nejaké špecificifikácie a pri prečítaní si obslužného manuálu sa dá závade vyhnúť...Že to užívaťeľ nedodrží - je jeho voľba.. :roll: Buď si opravu zaplatí, alebo zariadenie vyhodí ...
ferro0

#10 Příspěvek od ferro0 »

Konce 2SC5198 + 2SA1941 jsem vyměnil a zesilovač připojil na ext. zdroj s omezením proudu. Zapnu a zesilovač pulzoval.
Další závada byla tranz. Q6015 v regulaci klid. proudu. Diodovým testem pomocí multimetru se jevil v pořádku. Tester součástek ho zobrazil jako jednu diodu.

Dále tam bylo spoustu vyhřátých a popraskaných spojů které jsem přepájel.
Přílohy
onkyo.png
onkyo.png
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“