Jak měříte baterie?

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Valdano

#16 Příspěvek od Valdano »

Já používám tester Aneng 168Max. Měří baterie AA, AAA, knoflíky, li-onky a také lze změřit plochou baterku 4,5V a z boku lze přiložit 9V baterii. Tester je napájený z měřené baterie, takže externí baterii nepotřebuje.

Při měření 1,5V článku je odběr cca 5mA.
Při měření 4,2V li-ion aku je odběr cca 3 mA.
Při měření 9V baterie je odběr cca 2mA.

Na orientační změření to stačí. I těch pár mA zatížení stačí na to, aby bylo vidět jak na displeji testeru klesá napětí u slabé baterie. Mě to stačí k tomu, abych oddělil nové články od slabých. Vyždímané články mají nižší napětí a pokles je tím výraznější čím více je článek vyždímaný. Mě to na pohled k hrubému odhadu úplně stačí.
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Nestačí .
sis2

#18 Příspěvek od sis2 »

Jasně, tak malá zátěž na odhad nestačí.
Výše uvedený tester p. Belzy zde je na 1,5V články zatím nejlepší, co jsem vyzkoušel, při testu zatíží proudem až 200 mA.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od otakarv »

Valdano píše:Já používám tester Aneng 168Max. Mě to na pohled k hrubému odhadu úplně stačí.
Přesně jak píše BOBOBO, nestačí. Tento "Tester kapacity" změří napětí článků v nezatíženém stavu. Někde mám na druhém extérním disku uložené obrázky kde nějací rusáci přesně na tomto a jemu podobném akorát jiné konstrukce tyto testery upravili přidáním zátěžových rezistorů takže pak tyto testery již ukazují napětí článků kterými protéká určitý proud.
Pokud to najdu tak to sem dám.
Kremik

#20 Příspěvek od Kremik »

Nevím jak vás, ale mě zajímá kolik proudu baterka dá při napětí, které od ni požaduji. Když ji zatížíte tak akorát, víte to přesně.
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

:roll: :roll:
PotPalo

#22 Příspěvek od PotPalo »

A ktorý merač zaťaží batériu tak, aby napätie ostalo na 1,4V, a merač ukáže odoberaný prúd? Skrátka ktorý odmeria prúd než začne klesať napätie? To by musel znižovať záťažový odpor a zastaviť pri určitom napätí batérie.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Ale to ten Belza plní z druhé strany . Tam se vyváží spotřeba měniče s napětím článku , které je schopen dodat . A ten nynější reálný výkon ti ukážou ty diody . Když vidím 3 , tak vím , že je ten článek jako nový , 2diody do ovládání a hodin stačí , 1 dioda vyhodit před vytečením . Co bys mohl chtít ?
PotPalo

#24 Příspěvek od PotPalo »

Aby to na displeji ukázalo aký prúd to vie dať bez prílišného poklesu napätia? :D
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
BOBOBO

#25 Příspěvek od BOBOBO »

Díváš se na to blbě . Primární článek má ve své podstatě měkkou křivku . Takže ty diody ukáží dostatečně přesně , co s článkem .
lesana87

#26 Příspěvek od lesana87 »

PotPalo píše:Aby to na displeji ukázalo aký prúd to vie dať bez prílišného poklesu napätia? :D
Psal to tu Křemík na předchozí stránce, ampérmetrem s diodou. Můžeš si dát do série klasickou křemíkovou se schottky.
Valdano

#27 Příspěvek od Valdano »

BOBOBO píše:Nestačí.
Mě to prostě stačí. Např. AA články používám výhradně jenom do hodin, které mají odběr ještě menší než ten mnou zmíněný tester. :wink:
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

Nám je šumák , k čemu to používáš ty , nám jde o zjištění celkového stavu . Což tvůj nabor nesplňuje . Ukazovátko pro děti .
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

Naco je dobre merat clanky do hodin? Hodiny idu = clanok je dobry, hodiny nejdu = clanok vyhodit.
BOBOBO

#30 Příspěvek od BOBOBO »

Aba sis moh koupit nabor a ukazovat ho .
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“