čím osvětlujete pracovní stůl?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

#46 Příspěvek od Cust »

Ještě samče, podíval jsem se na ty LEDky od CREE, jak jsem psal, že si můžeš vybírat různé luminofory (tloušťky/hustoty), tak přikládám spektrum z náhodně vybrané LEDky na stránkách CREE. Je vidět, že modrou (primární zdroj světla LEDky) si koriguješ "jak chceš".
Přílohy
CREE_CHA0304.jpg
CREE_CHA0304.jpg
JirkaZ

#47 Příspěvek od JirkaZ »

K původní otázce z názvu vlákna (aniž jsem ho celé četl):

mám dvě lampy ve vzájemné vzdáleností cca metr s klasickými paticemi E27 ještě od soudruhů z NDR (AKA electric). Celokovové, bytelné, stínítka jsou otevřená reflektorová. Jedna lampa je značně upravená, aby byla všestranně nastavitelná.

No a v nich mám značkové (Philips, Osram, GE...co je zrovna k mání) LED žárovky s příkonem okolo 13 až 16W a světelným tokem typicky 1521 lm. Jedna je teple bílá, druhá neutrální bílá (ale ne vždy a nutně).

Obvykle svítí jen jedna, když potřebuju víc světla a z jiného úhlu, zapnu i tu druhou.

Zatím jsem neměl důvod to měnit.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
TAKJAN

#48 Příspěvek od TAKJAN »

Původně 2x trubice 60W, už skoro nepoužívám. Nyní 4x LED 5 nebo kolik W. A k tomu 2x halogenku 35W když dělám něco déle.
ransom

#49 Příspěvek od ransom »

Nad stolem mi visí dvě staré sektorové skříňky plné kutilského harampádí.
Na jejich dně mám tři 15W plochá kruhová svítidla, co jsem našel před časem v doprodeji u Hartmana (kde bereme materiál). Nepamatuju si značku, asi Eglo.
Na spodních stranách dvířek jsou ještě LED pásky v Al lištách s difuzorem. Když se dvířka otevřou, svítí mi to přesně před frňák pěkně křížem z obou stran. Je to dalších cca 15W.
Na ještě větší posvícení na detail mám LED osvětlenou velkou lupu na pantografu, která se dá natáčet a funguje i jako slušná lampička.
Na osvětlení celé místnosti cca 13m² jedna stropnice Modus BRSB 27W.
Všecko 4000K.
Spektra neřeším, vidím při tomhle světle dobře na práci.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
PixelOrgy

#50 Příspěvek od PixelOrgy »

Ja mam vsude ledky s nastavitelnou barvou a na pracovnim stole halogen 52W, na praci me vyhovuje nejvic. Prijde me nejbliz slunecnimu svetlu
LADER

#51 Příspěvek od LADER »

LED Stmívatelná dotyková flexibilní stolní lampa POINTIQ LED/24W/230V 3000-6500K CRI 92 černá
Tuhle sice nemám, ale asi bych ji koupil. Nebo podobnou. Líbí se mi že lze nastavit směr svícení (polohovatelná).
Ubuntu 24.04.4 LTS, LibreOffice Verze: 25.8.4.2, wxMaxima 24.02.1, Maxima 5.49.0 (SBCL)
rampage

#52 Příspěvek od rampage »

Za mňa, stará komunistická stolná lampa na kompaktné G23 neonky. Má tlmivku, takže neruší ako predradník a poslúži aj ako zdroj svetla pre 50Hz strobo disky.
Plus, naďalej do nej dostať malé 8-11W UV-A, -B a -C trubice, takže aj ako improvizovaná EPROM mazačka, osvitka malých DPS na fotocestu, a podobne. Len sa do toho nesmie dívať :D
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“