čím osvětlujete pracovní stůl?
Moderátor: Moderátoři
mám dvě lampy ve vzájemné vzdáleností cca metr s klasickými paticemi E27 ještě od soudruhů z NDR (AKA electric). Celokovové, bytelné, stínítka jsou otevřená reflektorová. Jedna lampa je značně upravená, aby byla všestranně nastavitelná.
No a v nich mám značkové (Philips, Osram, GE...co je zrovna k mání) LED žárovky s příkonem okolo 13 až 16W a světelným tokem typicky 1521 lm. Jedna je teple bílá, druhá neutrální bílá (ale ne vždy a nutně).
Obvykle svítí jen jedna, když potřebuju víc světla a z jiného úhlu, zapnu i tu druhou.
Zatím jsem neměl důvod to měnit.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Na jejich dně mám tři 15W plochá kruhová svítidla, co jsem našel před časem v doprodeji u Hartmana (kde bereme materiál). Nepamatuju si značku, asi Eglo.
Na spodních stranách dvířek jsou ještě LED pásky v Al lištách s difuzorem. Když se dvířka otevřou, svítí mi to přesně před frňák pěkně křížem z obou stran. Je to dalších cca 15W.
Na ještě větší posvícení na detail mám LED osvětlenou velkou lupu na pantografu, která se dá natáčet a funguje i jako slušná lampička.
Na osvětlení celé místnosti cca 13m² jedna stropnice Modus BRSB 27W.
Všecko 4000K.
Spektra neřeším, vidím při tomhle světle dobře na práci.
Tuhle sice nemám, ale asi bych ji koupil. Nebo podobnou. Líbí se mi že lze nastavit směr svícení (polohovatelná).
Plus, naďalej do nej dostať malé 8-11W UV-A, -B a -C trubice, takže aj ako improvizovaná EPROM mazačka, osvitka malých DPS na fotocestu, a podobne. Len sa do toho nesmie dívať