Nelze zapnout věž SA-EH50

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
OMA50

Nelze zapnout věž SA-EH50

#1 Příspěvek od OMA50 »

Zdravíčko všem.

Mám na stole TUNER SA-EH50 a EXVALIZER z HIFI věže. od fy TECHNICS.

Problém je v tom,že nelze zapnout hlavní tuner,ani když ho propojím kšandou s exvalizérem ,ani při připojení na repro.
Přinesl mi to soused,že se najednou stávalo,že tuner nešel zanout až nakonec nejde zapnou vůbec.
Vyměnil jsem vadné elyty ve zdroji u stabilizátorů ,elyty které byly ok jsem ponechal,ale stále to nejede.
Zmáčku tlašítko problikne displej na tuneru i exvalizéru ,ale nezapne se nic,nejde nahodit.
Spoje jsou ok,prohlídnuté desky i u konektorů.

Pokud není propojen tuner a exvalizér ,tak to nejde zapnout ,leda mě napadlo špatný nějaký dotek v konektoru té kšandy,ale...

Neřešil jste to někdo někdy?
Potřebuji to celkem rychle dát dohromady.

Stáhnul jsem si k tomu kvalitní dokumentaci,ale i tak se mi to nedaří dát dohromady.
dík
jenicek

#2 Příspěvek od jenicek »

Projeď měřákem na ESR ještě jednou VŠECHNY, opakuji VŠECHNY kondenzátory. Když máš schéma, změř napětí a funkci zdroje, případně tam dej externí zdroj.
Pak zkus použít horkej vzduch a promačkat desku v zapnutým stavu. Několikrát jsem musel na podobnej problém použít brute force a vyměnil jsem všechny kondiky a přepájel (horkovzduch + ručně) celou desku a většinou to pomohlo.
Ivan_01

#3 Příspěvek od Ivan_01 »

mne sa zdá, že pri tomto modeli musí byť zapojená celá zostava vrátane MG a CD, inak nejde. Trpeli na prasknuté spoje na konektoroch kolmých dosiek a koncovom zosilňovači.
OMA50

#4 Příspěvek od OMA50 »

Odstraněna citace předcházejícího příspěvku, viz bod 4f "Pravidel". jimirek

Ano ,ale funguje to i při zapnutém EKVALIZÉRU A TUNERU.

Budu pátrat dál
Ivan_01

#5 Příspěvek od Ivan_01 »

no a k tomu tuneru a ekvalizeru si pripoj ešte MG a CD a vyskúšaj. Aby si nehľadal chybu tam, kde nieje.
OMA50

#6 Příspěvek od OMA50 »

Odstraněna citace předcházejícího příspěvku, viz bod 4f "Pravidel". jimirek

to mě také napadlo ,ale CD nemám jen exvalizer,ale s tím to normalne fungovalo
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Tak ať ti to milej soused donese všecko. Opravdu ta sestava vyžaduje mít spojený všecky 4 díly, aby fungovala.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
OMA50

#8 Příspěvek od OMA50 »

Tak se zdá,že jsem, na to přišel.

Deska do které se zasouvá konektor 230V je zasunutá v základní desce konektorem do DPS a ten konektor má špatný kontakt.Holt po 27 letech se to unavilo.
Vypadá to teda hodně nenápadně, když utáhnu pojišťovací šroub konektoru 230V tak věž nefunguje,ale jak ho povolím a deska má možnost se pohnout ,tak už to jede.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“