Nelze zapnout věž SA-EH50
Moderátor: Moderátoři
Nelze zapnout věž SA-EH50
Mám na stole TUNER SA-EH50 a EXVALIZER z HIFI věže. od fy TECHNICS.
Problém je v tom,že nelze zapnout hlavní tuner,ani když ho propojím kšandou s exvalizérem ,ani při připojení na repro.
Přinesl mi to soused,že se najednou stávalo,že tuner nešel zanout až nakonec nejde zapnou vůbec.
Vyměnil jsem vadné elyty ve zdroji u stabilizátorů ,elyty které byly ok jsem ponechal,ale stále to nejede.
Zmáčku tlašítko problikne displej na tuneru i exvalizéru ,ale nezapne se nic,nejde nahodit.
Spoje jsou ok,prohlídnuté desky i u konektorů.
Pokud není propojen tuner a exvalizér ,tak to nejde zapnout ,leda mě napadlo špatný nějaký dotek v konektoru té kšandy,ale...
Neřešil jste to někdo někdy?
Potřebuji to celkem rychle dát dohromady.
Stáhnul jsem si k tomu kvalitní dokumentaci,ale i tak se mi to nedaří dát dohromady.
dík
Pak zkus použít horkej vzduch a promačkat desku v zapnutým stavu. Několikrát jsem musel na podobnej problém použít brute force a vyměnil jsem všechny kondiky a přepájel (horkovzduch + ručně) celou desku a většinou to pomohlo.
Deska do které se zasouvá konektor 230V je zasunutá v základní desce konektorem do DPS a ten konektor má špatný kontakt.Holt po 27 letech se to unavilo.
Vypadá to teda hodně nenápadně, když utáhnu pojišťovací šroub konektoru 230V tak věž nefunguje,ale jak ho povolím a deska má možnost se pohnout ,tak už to jede.