nevíte o dostupných digitálních tranzistorech TO92
Moderátor: Moderátoři
nevíte o dostupných digitálních tranzistorech TO92
Vzhledem k situaci bych doporučil buď koupit to, co najdeš (od PRCáka samozřejmě bez jakékoliv záruky kvality a funkce), nebo prostě přejít na SMD.
Jestliže někde nutně potřebuješ pár kusů jako náhradu THT na už existující DPS, tak osadit SMD ze strany spojů a ev. "dodrátovat", nebo si koupit/vyrobit adaptér vytvářející ze SOT-23 apod. THT modul.
Já jsem celoživotně konzervativní (a dnes tím spíš), ale na SMD jsem přešel už před lety a nelituju toho. Dokonce jsem si už v časech THT vytvářel "SMD" pouzdra různým zkracováním a ohýbáním vývodů, prostě proto, že jsem nemusel tak moc vrtat DPS.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Nevím, co myslíš pojmem "klasická univerzální deska" (potkal jsem jich fakt spoustu), ale osobně si vybírám takové, kam můžu naimplantovat i SMD.
kdo ne - hledá důvod.
Dělám to tak i u finálních desek, pokud není extra požadavek na něco "super" a chci zůstat u snadno vyrobitelné jednostranné desky.
kdo ne - hledá důvod.
(Smazáno, špatně jsem četl).bu2520 píše:KSY znám jako starý spínací trandy, neměly pokud pamatuji v sobě odpory.
Co já potkával digitální THT trandy, byly v menším pouzdru než TO92. Trošku svým tvarem připomínaly zmenšeninu pouzdra jako má třeba KC147.