Bezdrátová sluchátka pro seniora
Moderátor: Moderátoři
- feliz_navidad
- feliz_navidad
- josef_novak
- josef_novak
Ja len chcem niečo k tomu oneskoreniu signálu...
Tv mám ako monitor k satelitnému prijímaču ... prepojený HDMI .. Výstup z TV na sluchátka (jack) ani SPDIF (optika) do receivra nemá posun na synchronizácii zvuku/obrazu .. skúšal som na jack aj BT slúchadlá modul a išiel v pohode/synchrónne.
Iné to je pri pri výstupe audia cez AUX či SPDIF priamo zo satelitného prijímača... Pri analógovom výstupe obrazu je v synchróne, ale voči HDMI výstupu už zvuk kúsok predbieha... nie je to nič strašné, ale "ozvena" z TV už tam nejaká je... Zo satu mám aj optiku do receivra kvôli rádiovým staniciam, aby TV nemusel byť zapnutý - tam to nevadí vôbec... ale pri pozeraní TV a počúvaní už tento režim nie je vhodný - musím prepnúť na SPDIF z TV...aj keď to "predbiehanie" zvuku pri dabingu je o prdeli, ale v niektorých scénach - strieľačka - počuť výstrel o zlomok skôr, ako hrdina stlačí kohútik
Záver... zvukový výstup z TV - pokiaľ ho má - je určite v synch. s obrazom...externé BT síce nejaké bezvýznamné oneskorenie môže priniesť, ale žiadna hrôza.. a analog ? - ten nemá prečo oneskorovať ...
U BT má nejmenší latenci kodek APTX-LL. To ale samozřejmě jenom pokud je zvuk zpracovaný v TV přímo ze streamu. Pokud se musí zvuk digitalizovat z analogu, latence je vyšší. Vždycky by to ale mělo jít dorovnat. Tedy u novějších televizorů. U vykopávek ne. Dřív to byla funkce AV receiveru připojeného k TV a časový offset se nastavoval v něm.
Po příbuzných a známých jsem rozdal řadu těchto D/A převodníků. Optiku má dnes i ta nejlevnější TV.
https://a.aliexpress.com/_EzV9PXO
Na Alze totéž dráž ale hned:
https://www.alza.cz/mozos-victor-2-d6812506.htm
Napájet stačí jak bylo řečeno výše - z USB na televizi.
(95+21Kč+DPH)
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Ono je po prestavení "delay" zase problém s pôvodným zvukom z TV repro... buď jedno, alebo druhé cez extern. ...samotný výstup z TV (analog/digitál) zrejme nejde posunúť...Spolu zrejme nespolupracujú tak, že zvuk z TV repro pôjde "normál" a výstup na ext. sa posunie......ransom píše:Většina televizorů má dnes funkci nastavení časového posunu zvuku vůči obrazu. Jmenuje se to vselijak. LipSync, AudioDelay a podobně. Rozah bývá až 300ms do plusu i do mínusu.
-
petrfilipi
PF