Zkušenosti s nákupy v LIDLu. 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lojza1

#1036 Příspěvek od Lojza1 »

A nýčko toť SWK 1011GR SENCOR.

Dvě poznámky ke konvici z Kauflandu:
1. Bestron se na svém webu ani jinde na netu ke konvici tohoto typu nehlásí. Manuál jsem nevygoogloval, mám jen papírový.
2. Právě čtu manuál a žasnu, že v něm píšou:
- Tento spotřebič, jeho kabel a zástrčka nesmí přijít do kontaktu s vodou.
- Nedotýkejte se tohoto spotřebiče, pokud byl v kontaktu s vodou. Okamžitě jej odpojte.
Ve smyslu manuálu je tedy třeba tuto konvici používat nějakým velmi opatrným způsobem a rozhodně v ní neohřívat vodu. Nebo návod ignorovat.
Přílohy
IMG 0052.jpg
IMG 0052.jpg
IMG 0051.jpg
IMG 0051.jpg
IMG 0046.jpg
IMG 0046.jpg
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#1037 Příspěvek od Lukas-Peca »

Flexa Parkside PWS125F6, koupená před dvěma lety s tříletou zárukou tuším za 800, momentálně ve výprodeji asi za 400 Kč - po roce používání se ulámal kabel u průchodky, opraveno lepicí páskou, taky zatuhl volič otáček, po dalším roce během krátké doby odešel vypínač - mechanicky chodí pořád stejně, ale nespíná, asi se vypálil. Řezal jsem s tím i dlažbu a cihly, tak možná ten prach tomu neudělal dobře. Škoda, flexa je jinak šikovná, má regulaci otáček, vypínač v rukojeti mně přijde praktičtější než běžné umístění na boku. Dostala u mě celkem zápřah a motor i převodovka drží.
Lojza1

#1038 Příspěvek od Lojza1 »

Letos jsem v Kauflandu koupil asi obdobnou flexu, nemám ji teď u ruky. Jedna ne tak podstatná výhrada je k někde vychvalovanému nápadu, že se klíč k utažení kotouče ukládá do rukojeti. Bylo by to výborné řešení, kdyby z mého kusu ten klíč volně nevypadával. Takto to mám obalené lepicí páskou, aby to bylo přiměřeně fest, Výhody toho řešení mám, ale je to takové laciné. Což odpovídá. Kaufland ve svých sotva uvěřitelných slevách na takovéto věci stále překvapuje možnostmi světa, v jehož některých stále ještě jiných částech funguje otrocká práce. Ale čím mě flexa nepotěšila, to je společné snad všemu točivému z posledních mnoha let z Kauflandu a z čínského low-endu celkově a bez ohledu na místního prodejce a jeho ceník. Všechno to je křivé, hází to, drnčí to, upozorňuje to nepominutelně na svou mizernou kvalitu a potažmo na naši už skoro úplnou závislost na takovém zboží.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#1039 Příspěvek od Lukas-Peca »

V té mé ten klíč drží dobře, je to fajn vychytávka. Mechanicky nepoznám rozdíl oproti značkové flexe. Ale u jiných věcí této značky mám zkušenosti, že první kusy na trhu jsou kvalitní a když to lidi začnou kupovat, tak to začnou šidit. Typové označení i vzhled je pořád stejný, ale při detailní obhlídce se dá poznat, že je to jiný výrobek.
Lojza1

#1040 Příspěvek od Lojza1 »

Už před dost lety jsem zjistil, že slušnou brusku získám, když u nově koupené mimo jiné přetočím v soustruhu hřídel, aby nebyla křivá. Jinak příšerné, nepoužitelné. Bez ohledu na prodejce, typ nebo kus. Jakoby to Čína dělala naschvál. Není to jen sabotáž evropské schopnosti něco s nakoupeným nářadím vytvářet. I úplně spotřební věci už bývají nějak vadné.
TAKJAN

#1041 Příspěvek od TAKJAN »

Za starých dobrých časů, před deseti lety dejme tomu, jsem si vždy, když jsem tam už musel, koupil něco "dobrýho". Dnes jenom 🤐 parkside :x :oops:
Pikofarad

#1042 Příspěvek od Pikofarad »

Parkside vyrábí lowend,za ty peníze nelze čekat velkou kvalitu.Některé ale překvapí,třeba bity ,šroubováky
TAKJAN

#1043 Příspěvek od TAKJAN »

Nejde jen o tohoto výrobce. Ale o to, že šlo vybrat podstatně víc tech. věcí od různých výrobců. A parkside umí hezky zabalit a lákat. Nějaké jejich blbůstky mám, ale elektro ne.
Celeron

#1044 Příspěvek od Celeron »

S tím vercajkem je to těžký. Léta mám mikrobrusku Ferm na 3,15 cigárka, a jiný brousící kravinky. Žádnej problém s ní, plynulá regulace, nevibruje v žádných otáčkách a to na ní mám místo kleštiny malou hlavičku.
Potřeboval jsem k ní ohebnou hřídel, ale nesehnal. Tak jsem koupil Dremel s hřídelí na výstavě Modelhobby v akci. Prý značka v tomhle segmentu. Kleština šmajdala, regulace otáček jen přepínač 5 poloh, na vyšší otáčky vibruje že se skoro s ní nedá dělat. Po roce se u ní ulomila jedna žíla hned za flexovidličkou na 230V. Ferm u mě vede, Dremelu vytáhnu jen kvůli ohebný hřídeli.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Lojza1

#1045 Příspěvek od Lojza1 »

Já jsem si spíš ze zvědavosti koupil loni nebo letos v Kauflandu další mikrobrusku, tentokrát s ohebnou hřídelí v sadě a s plastovým kufříkem. Tentokrát tedy Parkside, trochu jiný vzhled, nechtěné pogumování, obdobný vnitřek a kleštiny i jejich upnutí hází opět nepoužitelně. V jiném vlákně mám fotky, jak jsem předchozí minivrtačku/brusku z Kauflandu předělal na soustruhu, teď je fajn a bral jsem to jako že v nouzi mohu předělat snad i tu novou. OK, ale ta ohebná hřídel je špatná neuvěřitelně, nad všechna očekávání, a o nějaké nápravě nemá smysl uvažovat. Dokonale k ničemu, něco jako TEMU.
Spiral

#1046 Příspěvek od Spiral »

Ahoj, dělá něco paní na obrázku špatně?
Přílohy
lidl-shopcz-letak-magazin-8_1500.jpg
lidl-shopcz-letak-magazin-8_1500.jpg
danhard

#1047 Příspěvek od danhard »

ransom

#1048 Příspěvek od ransom »

Dneska v náchodském Lidlu. Přímá bruska Parkside PGS500C2. Na nic ji nutně nepotřebuju, ale přeci ji tam za pětikilo nenechám ležet.
Návod jako vždy - 80% jsou bezpečnostní upozornění, 10% certifikáty a 5% údaje o výrobci a o ekologické likvidaci. Ale zajímavá je informace, že na akumulátor zakoupený v sadě s bruskou mám tři roky záruku. Bruska je na 230V.
Půjde obratem zpátky. Po zapnutí naprázdno brutální vibrace, a uložení hřídele po patnácti sekundách žhavé.
Kolega si před časem koupil v Lidlu napodobeninu Dremelky. Přesně stejný problém. Synovec jednou donesl z Lidlu mikropáječku. Nařídil jsem ji vyhodit...
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Cust

#1049 Příspěvek od Cust »

Spiral píše:Ahoj, dělá něco paní na obrázku špatně?
Jo, cvakne jí to prsty...

Jinak jsem si koupil Parkside stolní vrtačku. Myslím, že je ok. Po srovnání s 4x dražší hobby Boškou to není špatné.
Jako prasárničky jsou tam, ale je to použitelné.
ransom

#1050 Příspěvek od ransom »

Já to nechci zobecňovat. Nejlepší pracovní vysavač, co jsem měl, je zrovna laciný Parkside. Kolegové si pochvalují aku šroubováky. Ale zrovna ta bruska je krumpl. V okamžiku zapnutí jsem měl strach, že se mi v rukách rozstřelí. Dělat bych s tím odmítal, to by mi vibrace rozložily zápěstí.
Zatepla jsem ji včera odnesl do krámu, dostal zpátky pětikilo, a víc to neřeším.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“