Vícenásobná zásuvka (filipes)
Moderátor: Moderátoři
Vícenásobná zásuvka (filipes)
Dnes jsem to u nás dopoledne nesehnal, všude na mě divně koukali, že prej nikdy neviděli. Tak jsem koupil u rákose pětizásuvku s vypínačem na povalování po zemi. Na netu to taky nevidím, víceméně nevím, co za název zadat do vyhledávače.
Oboustranka na boku stolu toho filipsa při vytahování vidličky nevydržela.
Je to varianta s natloukacíma spojovejma čepama, napadlo mě dva čepy vytáhnout, provrtat naskrz a dát dva vruty. Malovat a tisknout se mě to moc nechce.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
edit: https://www.hornbach.cz/p/samostatna-6x ... /10600811/
A přívod k tomu dělám "cysynou" 3x2,5mm² a příslušnou vidlicí na 16A, žádný PRCácký v Pšonský "duty-free-zone" u Danzigu do €U obalů přebalený kabely 3x10zpíčichlupů z poměděnýho hnilíku a vypínače jak do hraček na placatou baterku mi nesměj do baráku ...
A jo, nestojí to stovku - ale klidně i litr kulatejch a pár deka lidskýho sádla k tomu, protože se to musí pod ten stůl namontovat a zapojit - a to za tebe žádnej PRCák ani Pšonek neudělá.
A kutilmile - nelituju tě
-
petrfilipi
Pak jsou k mání i rohové zásuvky i s vypínačem, různých délek včetně varianty s USB nabíječkou, to je ale poněkud jiná cenová kategorie.
- jirka5
Počítej:
- samotnej počítač;
- monitor, kterej někdy má jen šňůru (a zdroj v sobě), ale jsou i monitory s externím zdrojem "do zásuvky";
- bedničky pro audio = dtto jako monitor;
- skener - můj má externí zdroj;
- WAN/LAN/WiFi router - má taky externí zdroj;
- tiskárna - a už máš těch spotřebičů 6 a buď jsi překročil možnosti "pětipsa", nebo musíš na něco použít rozdvojku (o který a jejím problému jsem psal vejš), nebo ty "pětipsy" musíš rovnou kupovat v páru. Při jejich komplikovaným upevnění na ten stůl a zmíněným problémům s místem pro adaptéry je nevímkolikrát lepší moje řešení s pouhýma dvouzásuvkama ...
A ty si myslíš, že pod tu montovatelnou lištu z Hillova odkazu někdo nějakej nehořlavej podklad dává, nebo že ten její vypínač snese celkovej proud, kdyby se z každý zásuvky bralo 16A? Byl by to doslova 🤐 zázrak, kdyby vydržel už těch deklarovanejch 16A !!!Milan_F píše:Dozajista dáváš pod krabičky nehořlavý podložky a vypínač, co snese 16A...EKKAR píše:Tohle řeším klasickýma dvouzásuvkama a příslušně velkýma krabičkama "na panel", nalepenýma pod stůl Mamutem...
A vůbec - dělám si to JÁ, dělám si to pro VLASTNÍ POUŽITÍ, takže JÁ VÍM, kolik (k)W z toho můžu "tahat" - a mimochodem, těch "10A" u nástěnnejch vypínačů je vypínací schopnost pod zatížením. Když je budu mít jen k tomu, abych vypnul po dobu svojí nepřítomnosti u toho stolu zařízení uvedený do stand-by nebo režimu s minimálním příkonem, v sepnutým stavu přes ně můžu "tahat" klidně 20A. A zase - VÍM TO JÁ A JÁ TO BUDU POUŽÍVAT. Myslím, že to samý platí i pro Jirku (Celerona), takže zrovna v jeho případě bych se na celýho pšonsko-PRCáckýho "psa" i kdyby byl devítihlavej z vysoka vystolicoval a udělal bych si to podle svýho. Cizí má holt Smolíčka Pacholíčka a bude muset riskovat (a s velkou pravděpodobností mnohem víc riskovat) s tím Pšonsko-PRCáckým šmejdem ...
Aha, oni to prodávaj i samostatně. Tím líp, možná to půjde i k ty mý. Já to posledně koupil jako sadu, ale ještě před Covidem.
keemo: Nikdy jsem tenhle typ na přišroubování neviděl. Dík za tip.
DukeNuke: bez obav, je to Emos. Patří do skupiny Legrand a ten si to snad pohlídá.
Petr p10: mám odzkoušeno na ty původní, co měla držák v sadě, že i bez lepení je problém vyrvat filipsa z držáku.
Karle, ty nejseš ještě ve svým věku línej? Já si radši v poslední době koupím, než něco složitě vytvářet.
A propo, tušíte někdo, proč se tomu říká, už co pamatuju pes filipes? A to hodně dlouho, pamatuju celokovový šestizásuvky už někdy koncem sedmdesátek.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Když se jedná o to, udělat si něco uživatelsky bezpečnějšího a spolehlivějšího, než vyrábí PRCák a do €U to pašuje a prodává Pšonek, tak s nima oběma velice rád vy-yebu jak s jetelem a udělám si to po svým. A to všecko právě proto, že jsem línej a nechci zbytečně plejtvat energií a fyzickou dřinou na to, abych spravoval cizí odfláknutý oyebáfky.Celeron píše:...
Karle, ty nejseš ještě ve svým věku línej? Já si radši v poslední době koupím, než něco složitě vytvářet.
A propo, tušíte někdo, proč se tomu říká, už co pamatuju pes filipes? A to hodně dlouho, pamatuju celokovový šestizásuvky už někdy koncem sedmdesátek.
A proč "pes Filipes"? Pes Filipes byla jedna z kreslenejch postaviček studia Hanna-Barbera konce 50. a skoro celejch 60. let minulýho století, ještě v dobách čb TV vysílání u nás - originál "Huckleberry Hound". A byla to postavička, která se vždycky dostala do "big proublems", dostávala "na budku" a musela z toho nějak fikaně vybruslit - takže když někdo "fikaně" udělal vícenásobnou zásuvkovou lištu, byl jako "Pes Filipes" = originálně "vybruslil" z problému ...
-
petrfilipi