Nové TV (přesunuto)

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
frana09

Nové TV (přesunuto)

#1 Příspěvek od frana09 »

Zdravím, po novém roce budu kupovat novou tv a potřeboval bych poradit která tv má nejlepší obraz, je toho tolik že mi to hlava nebere. Nemám jasno bud : OLED, Mini LED, QLED, QNED, D-LED, QD-Mini LED, Neo QLED, NanoCell

Díky za info.
Naposledy upravil(a) frana09 dne 26 pro 2025, 08:44, celkem upraveno 1 x.
jardafiala

#2 Příspěvek od jardafiala »

Vzhledem k vysílaným programům bych řekl, že je to úplně jedno. Něco jiného může být, pokud si někdo koupí placené služby ale až tam jsem to nedopracoval. Sám jsem zvědavý na doporučení. Jediné co bych vyloučil je EDGE podsvit, ten je skoro neopravitelný, nebo tedy mizerně opravitelný.
DedVseved

#3 Příspěvek od DedVseved »

Možná se chce jen přesvědčit, že si vybral dobře a bude to 77" OLED od LG Géčkové řady.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Neopravitelne su akurat OLED a pod., kde svieti priamo panel.
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

Můj názor je, že když je zajímavej program, dá se koukat i na zašumělej obraz velikosti záchodoveho okna.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
dred

#6 Příspěvek od dred »

jardafiala píše:Vzhledem k vysílaným programům bych řekl, že je to úplně jedno.
Presne tak... všetko "zaujímavé" bolo už natočené v oveľa nižššom rozlíšení, ako poskytujú provajderi - výnimku tvorí len chabé percento produkcie (vačšinou draho platené) . a na ten súčasný brak so spravodajských kanálov "super HD kvality - je škoda peňazí...

Treba si nechať na predajni pustiť rovnaký program z rovnakého "zdroja" a rozhodnúť sa, ktorou technológiou sa dáš ... Oko je v podstate "hlúpi" orgán.. vie sa nechať ovplyvniť snímkami 25+ Hz/s (vníma ich ako plynulý obraz) :lol:
Ale skús použiť UCHO ! Aj pre slepého sa stáva dôležitejším/významnejším sluch , ako jeho zrak...Teda pokiaľ netrpíš poruchou či chorobou sluchu...

Aby si potom nemrnčal, že TV s neviem akou špičkovivou technológiu obrazu sa nedá počúvať a budeš riešiť dodatočné ozvučenie v takmer cene toho "super" panelu !! U mňa hrá zvukový doprovod prím... na rozmachlený obraz (daný technológiou snímania) sa viem pozrieť... ale z_kur_vený zvuk mi vadí viac...
HF_Tech

#7 Příspěvek od HF_Tech »

Je to přesně tak. Otázka je k čemu má ta TV sloužit.
Pokud chci udělat dojem na příbuzenctvo a kumpány z fotbalu, tak rozbiju prasátko a za necelé 4 průměrné důchody si pořídím Laserovou TV od Hisense nebo Epsonu.
Jenom se nejdřív ujistím, že na to mám v kumbálu dost místa.
Yarda1

#8 Příspěvek od Yarda1 »

Jestli jsi chlap a žiješ se ženskou, nech vybrat ji. Aspoň budeš vědět kdo za to může až ji (tu televizi) povezeš reklamovat. Krabici od té televize si nech a zapamatuj si jak byla zabalená.
https://1gr.cz/fotky/pes/16/032/pnesd/W ... levize.jpg
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
dred

#9 Příspěvek od dred »

HF_Tech píše:J... za necelé 4 průměrné důchody si pořídím Laserovou TV od Hisense nebo Epsonu.
Jenom se nejdřív ujistím, že na to mám v kumbálu dost místa.
Nie som fanatik do futbalu/hokeju, ani na kolektívne pozeranie čohokoľvek ..To ma prešlo už v bájnej dobe "luksusných" videí - aj keď je kumbál "dosť" veľký...
Aj doteraz bol TV vypnutý... lebo sme sa rodina zase konečne zišli vo "väčšom" počte, čo má pre mňa inú hodnotu, ako sledovať loptu/puk či rozprávku po obrovskej ploche a kmitať hlavou... lebo oči už už ten uhol nestíhajú... Kto má "chtíč a peniaze", nech si talé kúpi..a s + draho zaplanenými fičurinami ... Mne ..ani rodine to nechýba... Dnešné popoludnie bolo super... aj bez TV !!! na podmaze hrali obľúbené melódie .. a mali sme sa FAJN! :wink:
p32

#10 Příspěvek od p32 »

Samej profík od televizí (teď už jen v amatérech) a frana09 sem asi znovu už netrefí. :lol:
DedVseved

#11 Příspěvek od DedVseved »

Zase jako vždy štěkáš anonymně škvírou pod vraty.

Za sebe můžu napsat, že sleduji převážně remuxované BD disky a streamy ve 2160p s bitratem nad 25 mbps a OLED TV je pro mě ideální zobrazovadlo. Zbytek ani neřeším.
p32

#12 Příspěvek od p32 »

DedVseved píše:Za sebe můžu napsat, že sleduji převážně remuxované BD disky a streamy ve 2160p s bitratem nad 25 mbps a OLED TV je pro mě ideální zobrazovadlo.
A proč se s tím tady chlubíš? Nikdo se tě na to neptal. Raději si už sežeň chlapa, ať nejsi na Vánoce tak sám. :lol:
Aha, už mi to došlo. Ty budeš asi jediný, co to tak má. :lol:
DedVseved

#13 Příspěvek od DedVseved »

Zbytečně cituješ předchozí příspěvek. Sám k tomu nemáš co napsat, tak se ukájíš nad něčím, co si na Temu nekoupíš.
Už bys to měl nahlásit jako vždy, ať to smažou, protože jako podvraťák nic jiného neumíš.
p32

#14 Příspěvek od p32 »

Necituji předchozí příspěvek. Jen jsem vytáhl část z toho tvého zvratku, jestli to umíš při své demenci rozlišit. Najdi si už toho chlapa, aby jsi neměl dojem, když jsi tak sám, že druzí nemají na to, co sis tak přihlouple vymyslel. A popros doma, že už tě nemusejí každý den kontrolovat, že půjdeš na léčení sám a dobrovolně. :lol:
frana09

#15 Příspěvek od frana09 »

Děkuji včem za info, mě spíš zajímalo která má nejlepší barvy a obraz.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“