Dva kondenzátory v sérii se chovají jako jeden kondenzátor s menší kapacitou, než má každý z nich:
C= C1*C2/(C1+C2).
Pro vazební kondenzátory obecně platí, že mají mít kapacitu dostatečně velkou, aby přenesly i nízké kmitočty (tóny). Snižovat jejich kapacitu nedává smysl.
Takže by to mělo fungovat i bez něho? Není tam ale třeba proto že by ten potenciometr měl jiné hodnoty? Že možná potřebuje tu menší kapacitu. (tomu moc nerozumím)
Hrály předtím dobře i hluboké tóny.
Nebo, jestli nebyly spojené tak jak si to myslím, nemůže být třeba někde dále nějaká úprava co by ho tam někde vyžadovala?
Já takhle občas přidám do série kondenzátor, pokud má ten původní svod chci to jen narychlo rozchodit. Ale to bych čekal na g1 koncové elektronky, ne u předzesilovače.
Vezmi součástky co jsi z toho vytahal, přeměř je a zapoj to podle schematu, když rozumíš schematickým značkám, tak to není problém ne
je to jen potenciometr - přívod kondík ,druhá strana zem a jezdec kondík a do mřížky + plus 2 mega rezistor zpětná vazba,nebo kam to vede..
zem poznáš,mřížku najdeš a zbývá přívod z vršku C73...
Teda já jsem to napsal špatně, ne 5M ale M5, to bude těch 500k ne?
U obou je ve schématu M5.
Snad nebudu muset přehazovat tu hřídel, to jinak dopadne stejně.
bude to hrát, nejdřív to zprovozni a pak až se zajímej o ostatní detaily, k čemu je ti že to budeš vědět když ještě neumíš zapojit potenciometr, musíš postupně..
pořád lepší provizorně než vůbec no
můžu doufat že ten v tom orchestru třeba tu odbočku mít bude, akorát odpojenou?
taky jsem to ještě přepojil na těch 245V