Katastr nemovitostí - přístup od 1.1.2026 - změna ?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
JiriTom

Katastr nemovitostí - přístup od 1.1.2026 - změna ?

#1 Příspěvek od JiriTom »

Je od 1.1.2026 možné nahlédnout jako běžný občan zdarma do Katastru nemovitostí ? Díky za případné vysvětlení.
Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo. Dezolát má ve všem jasno, nikdy nepochybuje...
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

Nahlédnout můžeš, adresu číslo LV a další údaje, kromě vlastníka zjistíš jako dříve zdarma. Pokud chceš zjistit vlastníka a další údaje musíš se přihlásit identitou občana.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Pikofarad

#3 Příspěvek od Pikofarad »

Kdysi se dalo zjistit podle ulice a čísla přes ikatastr.cz přímo vše o majiteli.Pak zavedli captcha,protože pakáž škodící na netu zahlcovala roboty stránky.A dnes už jen s identitou :(
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

to je ta svoboda získání informací ?
dříve stačilo vyplnit "captcha" heslo a bylo . . .
. . . teď už bohužel né, musíš se přihlásit.
Přílohy
katastr.jpg
katastr.jpg
Milan_F

#5 Příspěvek od Milan_F »

Protože proto:
Přílohy
Screenshot_17.jpg
Screenshot_17.jpg
xsc

#6 Příspěvek od xsc »

Jakoupak bude mít tato dočasnost dobu trvání?
rampage

#7 Příspěvek od rampage »

Neremcajte a buďte radi, u nás spoplatňujú aj elektronické výpisy. Zámienka: džidipiár a AI scrapery. Realita: neschopný bolševik to nechal zasrať ransomwarom a po dlhom výpadku to vyriešime taxou 6 EUR za výpis. Dve muchy jednou ranou.
ok1hga píše:to je ta svoboda (..) ?
Dobré už bolo.
Milan_F

#8 Příspěvek od Milan_F »

Na furt? Nebo na věčné časy a nikdy jinak?
xsc

#9 Příspěvek od xsc »

My jsme říkali "Na věčné časy a nikdy více" :-)
Yarda1

#10 Příspěvek od Yarda1 »

Zkusil jsem se podívat na svou nemovitost - občas jsem to dělal a kontroloval jsem, jestli ještě pořád jsem vlastník, prý není složité se dostavit na katastrofální ouřad s padělaným lejstrem, nechat si přepsat nemovitost na sebe a původnímu vlastníkovi zůstanou jen oči pro pláč.
Když to na mne vybaflo s identitou občana, zkusil jsem si ji založit, ale zamotal jsem se do toho a nevím jak dál.
Tak jsem napsal na podpora@mojeid.cz dotaz jak smazat všechno co jsem tam na sebe vykecal a začít znovu, uvidíme co mi odpovědí.
Digitalizace je dobrý sluha ale zlý pán.
Internet banking nemám a nepotřebuji, mobil mám jen obyčejný tlačítkový, pokud k tomu nebudu donucený brutálním násilím smartfoun si pořizovat nebudu.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
samec

#11 Příspěvek od samec »

rampage píše:...u nás spoplatňujú aj elektronické výpisy. Zámienka: džidipiár a AI scrapery. Realita: neschopný bolševik to nechal zasrať ransomwarom a po dlhom výpadku to vyriešime taxou 6 EUR za výpis.
Ja by som bol veľmi rád, ak by som sa hoc aj za 60 eur vedel dostať k pôvodným záznamom o zdedených pozemkoch. Ale nejakí šmejdi držia geodetický archív v súkromnej budove a nevie sa k tým záznamom dostať ani pracovník geodezie, ani polícia, ani najvyšší súd. A asi to nebude náhoda, že tento stav znemožnuje vyšetriť podvody pozemkovej mafie na čele so zločincom Kiskom.
rampage

#12 Příspěvek od rampage »

tak a teraz nemáš ani to - a za to čo nepotrebuješ, ale mal si to doteraz na informatívne účely zadarmo - aby si si zaplatil. Zasadili sme ďalší zdrvujúci úder :D
MiraSt

#13 Příspěvek od MiraSt »

Yarda>> Ten přepis se už těžko falšuje. Pokud má dojít k přepisu a dělá to někdo jíný než oprávněný tak katastr je povinný obeslat oprávněného s informací o přepisu. Taky to nejde přepsat hned, ale je tam na nějakou dobu plomba proti přepisu.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Hubert_79 »

Přesně tak, obesílají majitele dopisem, že tam někdo dal návrh na vklad. Pokud má majitel datovku, pošlou to tam.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
p32

#15 Příspěvek od p32 »

To dělali už před tím. Teď to má aspoň tu výhodu, že majitel ví, kdo se mu na to kouká s tím, že chce o něm informace (GDPR).
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“