Katastr nemovitostí - přístup od 1.1.2026 - změna ?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xsc

#16 Příspěvek od xsc »

Hubert_79 píše:Přesně tak, obesílají majitele dopisem, že tam někdo dal návrh na vklad. Pokud má majitel datovku, pošlou to tam.
Tohle má tu chybu, že stačí ten dopis odchytit a podvod jede dál. Jedna z mála výhod datovky.
Mysteri

#17 Příspěvek od Mysteri »

U nás sa už tiež musí človek zaregistrovať a podrobný výpis stojí 6€. Na jednej strane to chápem. Totiž biznis s bytmi majú väčšinou bývalí hrbokrkí a ich potomkovia z 90"tiek. A nič jednoduchšie pre nich nebolo, ako anonymne prechádzať v katastri vlastníkov bytov a domov, kde ešte do 31.12.25 si mohli zistiť rok narodenia vlastníka a podľa toho začať ,,oj.bávku" na vlastníka. Čím starší, tým lepšie.... Sám bývam vo vchode 24 bytov a som 6. najmladší držiteľ bytu, ktorý by bol už na dôchodku, keby.... Stále tu somrujú hajzlíci, čo chcu kúpiť byt, stále tie isté agentúry, ,,čo sa o vás postarajú"....
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Hubert_79 »

Tady jsi při nahlížení viděl jen jméno a adresu. U placeného výpisu jsi měl i rodné číslo majitele...
Mysteri píše:bývalí hrbokrkí a ich potomkovia z 90"tiek
Tohle tam máte zpátky u moci, ale to je poněkud OT.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Mysteri

#19 Příspěvek od Mysteri »

Rodné číslo bolo u nás zrušené v katastri už dávno.... :wink: Zostal iba dátum narodenia (čo je tiež samozrejme porušenie zákona ).... Mimochodom, ten Tvoj ,,drobným písmom" dovetok nechápem.... Však VY ste teraz volili Turkov.... 😁 Ale nachajme to.... 8-)
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Hubert_79 »

Dřív mi (coby majiteli 1/2 nemovitosti) chodily poštou nabídky na odkup, z jedné realitky tak třikrát do roka. I když jsem je (naivně...) poprvé po telefonu zjebal.
V katastru zřejmě bude spousta nesrovnalostí. Na naši adresu (poslední pobyt Rudolfy R. zesnulé v roce 1953) chodí té paní dopisy z pozemkového úřadu v Rakovníku a rovněž chodily nabídky od realitek.
S tím RČ ve výpisu, možná to tam taky už není, neviděl jsem výpis asi tři roky.
Mno... Podívej se třeba na vašeho ředitele SIS.
kejki

#21 Příspěvek od kejki »

A nepokoušeli se dohledat vlastníka u nemovitostí? Bordel tam byl, proto se po 10 letech nemovitosti s nejasným vlastníkem převedly na stát.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Hubert_79 »

Hele nevíme. Ta paní není z naší rodiny, "pouze" bydlela v našem baráku (když sem byla nakýblována národním výborem). Údajně neměla příbuzné, nikoho. To není "nejasný vlastník", on je (či spíše byl) jasný, ale nikdo po ní nedědil a když umřela, tak se zřejmě ten pozemek nezahrnul do dědictví. Což by po ní zdědil stát už v tom roce 1953. Je to nějaký pruh lesa kdesi u Nového Strašecí.
No a pozemkový úřad něco chce řešit, nahlédne do KN a vidí majitele a adresu. Tak šup, napíše dopis. To samé ty realitky.
Olchor

#23 Příspěvek od Olchor »

vojín Kefalín - čo je to také " hrbokrkí " ? To jsem ještě neslyšel. :)
rampage

#24 Příspěvek od rampage »

Chcel napísať hrubokrký. Tiež termín hlavohruď sa používa. Prečo a pre koho snáď doplní ilustračný obrázok.
Hill
Administrátor

#25 Příspěvek od Hill »

Podle mě jde o překlep - existuje slovo "hrubokrký", tomu se u nás taky říkalo "tlustej krk", jen se na to už nějak zapomnělo. Zvykli jsme si.
To jsou ti vyžírkové (a někdy doslova vyžranci), kteří měli víc informací a správných kontaktů ve státní správě, než ostatní, objevili nedokonalosti v zákonech, podařilo se jim a dodnes se jim daří legálně z toho těžit. My ostatní jsme měli dost svých starostí na to, abychom ještě trávili čas pokusy o přístup do nějakých registrů, v nichž se stejně "tlustej krk" vyznal rychleji a líp. A nová generace vyžírků si přístupy ráda zaplatí, je to pořád dobrá investice.
Možná, kdyby včas dostali mokrým hadrem po hubě, ale to my né, my sametovým, jen žádné násilí...
Zkontrolujte si bankovní identitu, případně identitu občana, kdo nějakou máte, jestli za dobu, co jste ji k ničemu nepotřebovali, nedošlo ke změně podmínek, které jste nedočetli (banky to dělávají), a jestli se s ní vůbec ještě někam přihlásíte. Věřte, že zrovna toto si realitní vyžírkové hlídají zvlášť pečlivě, aby do katastru a jiných rejstříků mohli.

Teď mám problém - dostal jsem zprávu, že mladý kolega inženýr, kterému jsem předával správu nemovitostí firmy, a už jsem jen, spíše pro jistotu, kontroloval, jestli někde neudělal chybu, o Vánocích tragicky zahynul. Jestli v autě, na přechodu či na lyžích, zatím nevím.
Co se mi ale doneslo, že budu muset všechno předávat někomu jinému od začátku.

Edit: koukám, že Rampage byl rychlejší, nepsal to na pokračování...
Bernard

#26 Příspěvek od Bernard »

Hrubokrkí je podle slovenského pravopisu správný tvar pro nominatív plurálu životného podstatného jména. 8-)
rampage

#27 Příspěvek od rampage »

najlepšie je neznáme vysvetliť a ozrejmiť na singulári, kde sa v konkrétnom prípade na konci píše miesto joty ypsilon :D
Hill
Administrátor

#28 Příspěvek od Hill »

Eleman píše:Nahlédnout můžeš, adresu číslo LV a další údaje, kromě vlastníka zjistíš jako dříve zdarma. Pokud chceš zjistit vlastníka a další údaje musíš se přihlásit identitou občana.
Prostě nás úředník nutí k dalším a dalším registracím, aby se časem nedalo dohledat, na kterém konci ta ochrana osobnosti praskla.
Přílohy
scb_003.jpg
...a taková to byla velká sláva...
<br />Vzpomínáte?
...a taková to byla velká sláva...
Vzpomínáte?
Yarda1

#29 Příspěvek od Yarda1 »

IMHO je potřeba sledovat stav svých nemovitostí a případně nemovitostí sousedních.
https://pravo.poradna.net/questions/330 ... a#r3308379
Kterej pííííp tohle mohl schválit? A kolik mu v kapse za to uvízlo?
:-(
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
kejki

#30 Příspěvek od kejki »

A je pííp ten, co bydlí, užívá a neplatí, nechce se vyrovnat, nebo ten druhý? Právě kvůli nerovnováze to všechno vzniklo.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“