Tohle má tu chybu, že stačí ten dopis odchytit a podvod jede dál. Jedna z mála výhod datovky.Hubert_79 píše:Přesně tak, obesílají majitele dopisem, že tam někdo dal návrh na vklad. Pokud má majitel datovku, pošlou to tam.
Katastr nemovitostí - přístup od 1.1.2026 - změna ?
Moderátor: Moderátoři
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
V katastru zřejmě bude spousta nesrovnalostí. Na naši adresu (poslední pobyt Rudolfy R. zesnulé v roce 1953) chodí té paní dopisy z pozemkového úřadu v Rakovníku a rovněž chodily nabídky od realitek.
S tím RČ ve výpisu, možná to tam taky už není, neviděl jsem výpis asi tři roky.
Mno... Podívej se třeba na vašeho ředitele SIS.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
No a pozemkový úřad něco chce řešit, nahlédne do KN a vidí majitele a adresu. Tak šup, napíše dopis. To samé ty realitky.
To jsou ti vyžírkové (a někdy doslova vyžranci), kteří měli víc informací a správných kontaktů ve státní správě, než ostatní, objevili nedokonalosti v zákonech, podařilo se jim a dodnes se jim daří legálně z toho těžit. My ostatní jsme měli dost svých starostí na to, abychom ještě trávili čas pokusy o přístup do nějakých registrů, v nichž se stejně "tlustej krk" vyznal rychleji a líp. A nová generace vyžírků si přístupy ráda zaplatí, je to pořád dobrá investice.
Možná, kdyby včas dostali mokrým hadrem po hubě, ale to my né, my sametovým, jen žádné násilí...
Zkontrolujte si bankovní identitu, případně identitu občana, kdo nějakou máte, jestli za dobu, co jste ji k ničemu nepotřebovali, nedošlo ke změně podmínek, které jste nedočetli (banky to dělávají), a jestli se s ní vůbec ještě někam přihlásíte. Věřte, že zrovna toto si realitní vyžírkové hlídají zvlášť pečlivě, aby do katastru a jiných rejstříků mohli.
Teď mám problém - dostal jsem zprávu, že mladý kolega inženýr, kterému jsem předával správu nemovitostí firmy, a už jsem jen, spíše pro jistotu, kontroloval, jestli někde neudělal chybu, o Vánocích tragicky zahynul. Jestli v autě, na přechodu či na lyžích, zatím nevím.
Co se mi ale doneslo, že budu muset všechno předávat někomu jinému od začátku.
Edit: koukám, že Rampage byl rychlejší, nepsal to na pokračování...
Prostě nás úředník nutí k dalším a dalším registracím, aby se časem nedalo dohledat, na kterém konci ta ochrana osobnosti praskla.Eleman píše:Nahlédnout můžeš, adresu číslo LV a další údaje, kromě vlastníka zjistíš jako dříve zdarma. Pokud chceš zjistit vlastníka a další údaje musíš se přihlásit identitou občana.
https://pravo.poradna.net/questions/330 ... a#r3308379
Kterej pííííp tohle mohl schválit? A kolik mu v kapse za to uvízlo?