Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

#646 Příspěvek od Celeron »

martinkopp píše:Za ty zelené jsem viděl výkup i za 35.000/kg. To už by se vyplatilo někde v číně nechat udělat padělky :-)
Kurňa, kdybych to věděl když se 1992 rušila EC1033 v početce. Tam jich bylo tisíce. :(
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
robos

#647 Příspěvek od robos »

Netušil som, že rádia, ktoré sa k nám dovážali z RVHP, sa predávali pod značkou Tesla...
https://aukro.cz/radio-tesla-7102401822
Viackrát som počul, že u nás vyrábané veci sa vyvážali na západ a predávali sa pod západnými značkami(?) Šasi na gramce a podobne?
rnbw

#648 Příspěvek od rnbw »

Vraj to skladali v Bratislave, preto je tam nalepene logo Tesla. Vid http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... id/0004357
ok1hga

#649 Příspěvek od ok1hga »

tady popisuje Conturu podobně . . .

akorát tam píše: "Na pozici výkonového zesilovače se nachází obvod A211D s výkonem 1W. A211D lze bez potíží nahradit československým obvodem MBA810, 810S, 810DS eventuálně typem TBA810."

a to se mi nezdá, protože A210K(TBA810) a A211D je každý jiný . . .
Přílohy
A211D.jpg
A211D.jpg
A210K.jpg
A210K.jpg
A211D DIL14.jpg
A211D DIL14.jpg
Naposledy upravil(a) ok1hga dne 13 led 2026, 10:52, celkem upraveno 3 x.
Celeron

#650 Příspěvek od Celeron »

Odkud jsou mě ty střeva povědomý? Aha Stern Garant. :wink: Bohužel se v těhle dederónech rozpadaj plastový tělíska cívek. Tedy aspoň mě.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ransom

#651 Příspěvek od ransom »

robos píše: Viackrát som počul, že u nás vyrábané veci sa vyvážali na západ a predávali sa pod západnými značkami(?) Šasi na gramce a podobne?
Ano. Tam kde chtěla západní značka něco jednoduchého a nechtělo se jí to vyvíjet. Gramošasi HC43 pro Lenco, NC470 pro NAD. Některé typy repráků z Valmezu se brandovaly pro německou Westru, jiné bez označení nebo s vlastním označením bral Grundig do nejlevnějších typů reprosoustav. Jenom 6,5" a 8" basové, Westra brala i středové ARZ360x. Výškové pokud vím, tak nikdy nikdo, ty stály všecky za hovno.
V Metře Blansko jsem viděl kompletovat multimetry PU500 pro rakouskou Normu.

Obecně šlo o jednoduché výrobky nižší třídy, které u nás uměli vyrábět sériově a lacino. Rádi jsme si namlouvali, že to kupujou kvůli kvalitě...
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#652 Příspěvek od Lukas-Peca »

Dost se vyvážely věci pro zásilkové obchody, např. zn. Universum. I ČB televize. Samozřejmě důsledně dbali na to, aby nebylo poznat, odkud to je.
fredis

#653 Příspěvek od fredis »

Můžeš uvést nějaké příklady těch vývozů? :wink:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#654 Příspěvek od Lukas-Peca »

Fotku teď u sebe nemám, ale vcelku běžně se vyskytují TV řady Bajkal s potiskem Universum. A mám dojem, že jsem viděl i Merkur / Pluto. Vyvážely se i cívkové magneťáky, přinejmenším Sonet Duo.
HF_Tech

#655 Příspěvek od HF_Tech »

Jak ten chladič funguje? Nemáte to někdo už doma?
https://aukro.cz/destilacni-pristroj-50 ... 6940175896 :P
ransom

#656 Příspěvek od ransom »

No, jak by to asi fungovalo? Tady máš videonávod:

https://youtu.be/hcsT1kCCQ2s?si=m-KsYa5HNgQZASHt
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
jenicek

#657 Příspěvek od jenicek »

Jenže v tom můžeš pálit leda tak zkvašenej mošt a nikoliv kvas u kterýho je potřeba míchat nebo ideálně ve vodní lázni.
HF_Tech

#658 Příspěvek od HF_Tech »

Právě že ten sud s elektropatronou mě přijde jako pěknej vojeb. Ale zaujalo mě to provedení chladiče. Jak to jako má fungovat?
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#659 Příspěvek od Lukas-Peca »

To nemůže fungovat ani na mošt, ne? Na těch topných patronách se to bude připalovat, taky by mě zajímalo, jak se ten sud čistí.
Nakadah

#660 Příspěvek od Nakadah »

Je to destilátor s vnitřním refluxem, dva separátory a ta poslední patrona napravo v sobě má spirálový chladič. Ten sud se bude čistit hodně špatně a ten el.ohřev - no otázka esi ta spirála je přímo v kapalině a nebo v suché vložce.

V té velké trubce je 6 chladicích trubiček, část par se tam zkondenzuje a zkape zpět do sudu. Případný bordel se má zachytit v separátoru a to správné pak zkondenzuje v chladiči a odkape do nádoby.

Otec měl 110l měděný kotel, na tom měděný klobouk s dómem, který fungoval jako ta trubka s prsty. Pak už jenom velká měděná spirála v sudu s asi 60l vody a odkap s hustoměrem. Kotel se dal vyklopit na pantech a celý raz-dva vylít. Měď je podle mě na destilaci lepší, z kvasu to zachytá bordel. Ale je třeba to pak poctivě vypucovat. Kdo se na to vysere a vrátí se ke koloně po zimě, tak mu vyteče zelený chlast s měděnkou.

Takže pak chápu ten nerez, akorát kdo ví jak to pak bude s chutí toho výsledného produktu. Je v tom dost umění umět správně pálit, otec to měl za roky vychytané leč bohužel vzal si to sebou do hrobu. Já bych se to musel doučit, věděl jsem jen základy. Navíc jsem na kolonu neměl místo, takže šla do světa. A upřímně, člověk do toho víc vložil než získal. Mrtě práce s ovocem, hlídat kvas ať nepřekvasí a není z toho ocet, pak u toho celý den sedět a pálit (náklady voda + plyn), pak to celý vypucovat a přepálit to podruhý na čisto. A pak se furt našli takoví co tvrdili, že ten hnůj z palírny s ocasem vzadu je lepší než to s čím se ty mazlíš X týdnů.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“