Kurňa, kdybych to věděl když se 1992 rušila EC1033 v početce. Tam jich bylo tisíce.martinkopp píše:Za ty zelené jsem viděl výkup i za 35.000/kg. To už by se vyplatilo někde v číně nechat udělat padělky
Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 2
Moderátor: Moderátoři
https://aukro.cz/radio-tesla-7102401822
Viackrát som počul, že u nás vyrábané veci sa vyvážali na západ a predávali sa pod západnými značkami(?) Šasi na gramce a podobne?
akorát tam píše: "Na pozici výkonového zesilovače se nachází obvod A211D s výkonem 1W. A211D lze bez potíží nahradit československým obvodem MBA810, 810S, 810DS eventuálně typem TBA810."
a to se mi nezdá, protože A210K(TBA810) a A211D je každý jiný . . .
Ano. Tam kde chtěla západní značka něco jednoduchého a nechtělo se jí to vyvíjet. Gramošasi HC43 pro Lenco, NC470 pro NAD. Některé typy repráků z Valmezu se brandovaly pro německou Westru, jiné bez označení nebo s vlastním označením bral Grundig do nejlevnějších typů reprosoustav. Jenom 6,5" a 8" basové, Westra brala i středové ARZ360x. Výškové pokud vím, tak nikdy nikdo, ty stály všecky za hovno.robos píše: Viackrát som počul, že u nás vyrábané veci sa vyvážali na západ a predávali sa pod západnými značkami(?) Šasi na gramce a podobne?
V Metře Blansko jsem viděl kompletovat multimetry PU500 pro rakouskou Normu.
Obecně šlo o jednoduché výrobky nižší třídy, které u nás uměli vyrábět sériově a lacino. Rádi jsme si namlouvali, že to kupujou kvůli kvalitě...
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
https://aukro.cz/destilacni-pristroj-50 ... 6940175896
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
V té velké trubce je 6 chladicích trubiček, část par se tam zkondenzuje a zkape zpět do sudu. Případný bordel se má zachytit v separátoru a to správné pak zkondenzuje v chladiči a odkape do nádoby.
Otec měl 110l měděný kotel, na tom měděný klobouk s dómem, který fungoval jako ta trubka s prsty. Pak už jenom velká měděná spirála v sudu s asi 60l vody a odkap s hustoměrem. Kotel se dal vyklopit na pantech a celý raz-dva vylít. Měď je podle mě na destilaci lepší, z kvasu to zachytá bordel. Ale je třeba to pak poctivě vypucovat. Kdo se na to vysere a vrátí se ke koloně po zimě, tak mu vyteče zelený chlast s měděnkou.
Takže pak chápu ten nerez, akorát kdo ví jak to pak bude s chutí toho výsledného produktu. Je v tom dost umění umět správně pálit, otec to měl za roky vychytané leč bohužel vzal si to sebou do hrobu. Já bych se to musel doučit, věděl jsem jen základy. Navíc jsem na kolonu neměl místo, takže šla do světa. A upřímně, člověk do toho víc vložil než získal. Mrtě práce s ovocem, hlídat kvas ať nepřekvasí a není z toho ocet, pak u toho celý den sedět a pálit (náklady voda + plyn), pak to celý vypucovat a přepálit to podruhý na čisto. A pak se furt našli takoví co tvrdili, že ten hnůj z palírny s ocasem vzadu je lepší než to s čím se ty mazlíš X týdnů.