To snad ani nemůže normálně fungovat, dyť ten šváb podle všeho ani nemá připojený napájení!!!! Vyfoť to znovu ze strany součástek v detailu na toho švába, co to je za typ - na tý tvý fotce je to nerozlišitelný!
Přílohy
t_9s-b-foto_138.jpg
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Ono to čudo na doske 9S asi ani nikdy nefungovalo. Tak, ako je to navrhnuté a zapojené, to nedáva zmysel. Nenapadá ma, ktorú súčiastku, alebo ktorý prepoj treba zapojiť inak, aby to začalo robiť niečo užitočné.
Ani tak nie. To relé spína napájanie dvoch transformátorov. Jeden je pre elektroniku, z ktorého ide aj tých -15V, druhý je v zapisovači. Pozri fotky v prvom príspevku. Hlavný trojfázový prívod prichádza zdola na svorkovnicu so stykačmi a tepelnými ochranami. Zo svorkovnice sú vytiahnuté tri fázy na trubičkové poistky. Z dvoch poistiek sú napájané cievky stykačov. Z tretej poistky ide fáza na henten obvod 9S. Za relé v tomto obvode sa fáza rozvetvuje. Jedna vetva sa vracia na štvrtú trubičkovu poistku a znej je napájaný transformátor. Z druhej vetvy ide fáza cez biely kábel hore k zapisovaču. Ten má vlastnú trubičkoú poistku. Keď sa mi to dostalo pod ruky, tak bol ten S9 obvod odpojený a fázové vodiče spojené wago svorkou. Myslím, že keď som ho zapojil, tak rele vkuse cvakalo.