Elektronický anténní napáječ 12V-problémy
Moderátor: Moderátoři
Elektronický anténní napáječ 12V-problémy
- jardafiala
- scorpions-cz
- Přílohy
-
zdroj.jpg- (10.78 KiB) Staženo 1972 x
Předtím jsem měnil nejpozději během druhé sezóny buď celý zdroj (vesměs byly podobné SNZ-12, takže elektrolyt na 35 V a na něm dlouhodobě až ke 40 V), nebo elektrolyt v něm. Aby se vešel elektrolyt na 50 V, už se muselo jít do nižší kapacity, ta už byla na hraně.
Nějak od sezóny 2001 udělal kolega poličku na malou přenosnou CRT 31 cm OTF, časem se k ní musel vejít ještě settopbox. Anténní předzesilovač se vyndal z antény a byl nahrazený linkovým asi tak v půlce kabelové délky.
Pokaždé jsem si to nezapsal, zvlášť, když se na to přišlo ještě na dvoře (když už kontrola a revize, tak komplet), ale o sedmi výjezdech do některého kempu kvůli opravě či výměně zdroje záznamy mám. Ke všemu na to přišli obvykle, když zrovna nebylo počasí ani na rekreaci, ani na cestování, a bylo potřeba ještě nějak zabavit děti. Ti hadi gumoví jinak dokázali utahat, aby na ně netrhla ponorka. Dnes už to tak moc neplatí, nevím, jestli je to dobře, nebo špatně: matlají si prstem po skle, některé je těžší vůbec dostat ven. Počasí nepočasí. A bez televize se obejdou...
Byla proražená (ve zkratu) SMD dioda na sekundáru.
V zásobách jsem našel jen diodu vývodovou z nějakého usměrňovače, už to funguje.
Primární problém byl možná zkrat volným drátkem opletu v koncovce našroubované na koaxu.