Jop, to je to ychtyllygentní NEdobíjení, za který bych autorům a hlavně těm co ho schválili strkal rozžhavenej pohrabáč tím studeným koncem do prdele (aby si ho ty buzny za ten žhavej konec nemohly vytáhnout).msar píše:Voltmetr si může koupit přímo do zásuvky zapalovače, já jej tam mám trvale. V Passatu mi ukazuje za jízdy 14,4V, když se dá noha z plynu; a pokles na 12,5V jakmile se sešlápne plyn. pedál. Jenže někdy nepětí klesá až na 11,8V, baterka je na výměnu po 2 letech. A to se vyplatí
Autobaterie AGM - výměna
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Anebo nemáte byt 🤐 a nemáte takový sračky fungovat, žánop.
"Hyundai i30 z roku 2016 nemá inteligentní dobíjení v tom smyslu, jak se to obvykle chápe u modernějších vozů s mild-hybridním systémem nebo stop-start systémem. Inteligentní dobíjení, které by automaticky regulovalo nabíjení baterie na základě jízdních podmínek a spotřeby energie, nebylo u i30 (2016) standardní výbavou.
Nicméně, systém dobíjení u Hyundai i30 2016 je řízen řídící jednotkou motoru (ECU) a stará se o to, aby alternátor dobíjel baterii optimálně v závislosti na potřebách vozidla. Tento systém obvykle dobíjí baterii efektivněji, když je motor v chodu, a snižuje dobíjení, když je motor v klidu, aby se šetřila energie.
Pokud hledáte inteligentní dobíjení v modernějším smyslu, tak to vyžaduje vozidlo s mild-hybridním systémem, který je u i30 2016 k dispozici pouze u některých verzí (např. i30 s 48V mild-hybridním systémem). "
Fskutku, když je motor klidnej, zcela jistě to dobíjí nižšíma hodnotama ...dvorak píše:Toto mi řekla Artifical Idiocie :
"... systém dobíjení u Hyundai i30 2016 je řízen řídící jednotkou motoru (ECU) a stará se o to, aby alternátor dobíjel baterii optimálně v závislosti na potřebách vozidla. Tento systém obvykle dobíjí baterii efektivněji, když je motor v chodu, a snižuje dobíjení, když je motor v klidu. ... "
Start-stop nefunguje - vyjede hláška "nevhodné podmínky pro start-stop", což mi sice nevadí, ale může to znamenat nějaký problém -např. málo nabitá baterie ?
Leda nasrat. Nech to bejt, vyřadíš tím z funkce dvě absolutně nechutný a nežádoucí 🤐 kurvítka zároveň = jak 🤐 Stop/Start, tak ychtylygentní nenabíjení 🤐 battery magormentem.p32 píše:...Někde to musíš nastavit či resetovat.
A protože budou chybnou informaci šířit dál, AI (nejde o inteligenci ale o systémový vyhledávač!!) vyhledá tyto chybné informace a bude je dále šířit jako svoje moudro. Takto jsem AI už nachytal několikrát. Pravda, dokázala se pod tíhou důkazů nakonec i omluvit.sis2 píše:Se mi líbí, jak AI ochytřuje bl*bce, kteří o věci nic neví ... aby mohli získaná moudra šířit dalším xxx-cům..., případně se dožadovat vysvětlení, co jim to vlastně bylo naservírováno...
Asi hraje roli zda je IBS odpojené.
Asi jsi myslel s připojeným ibs, že?
Chápu dobře, že když mam ibs senzor ODPOJENÝ, mám EFB (zaplavenou), že bych překodovanim na úplnou klasiku SLI (zaplavenou) mírně zvýšil nabíjecí napětí? Nebo proud?
SLI je přece s voltáží nabíjení stejně jako EFB.
Nakodovano mám na EFB (tak jak má být), ale zdá se mi, že by ecu mohlo dobijet na trochu vyšší napětí, i když bez ibs nabíjí stále.
Podle mě tam nakodovat spíše misto EFB typ AGM, ne?
AGM by mělo dobíjet na vyšší napětí (EFB+SLI 14,4 vs AGM 14,7)
A nebo když je ibs odpojené, je nakodovanej typ baterky jedno a auto dobíjí dle reglu?
Děkuji