konstrukce stropu
Moderátor: Moderátoři
konstrukce stropu
Je to strop v baráku, který koupil syn (na fotkách je sklep). Výstavba cca okolo roku 1980. Jsou tam ještě uloženy nějaké zbytky nepoužitých stropních tvarovek, ale ty vypadají že jsou jiné než ty na stropě.
(Jen mě to zajímá, protože konstrukci hurdiskových stropů jsem nikdy úplně nechápal)

Položia sa nosníky, medzi ne tie duté profily, na to sa položí kari rohož a zaleje betónom. Vyliatý beton v medzerách nad nosníkmi vytvorí rebrá, ktoré zvyšujú nosnosť relatívne ľahkého stropu.
Ty tam máš len nosníky naukladané vedľa seba. To sa robí, ak potrebuješ veľkú nosnosť, napríklad ak v strede na nosníkoch stojí stena.
nejako takto
Kód: Vybrat vše
|| || ||
|| || ||
|===============|
|| ||
|| ||
-------------------
Proto nesnáším pohled na míchačku . Jen na vrchní betony podlah jsem namíchal za dva dny 106 míchček sám . Ono když mícháš suchý beton , je nejlépe samému .
V podstatě něco jako toto: https://www.aaapoptavka.cz/dodavatel/84 ... panely-pod
Druhá fotka jsou vložky, ale do jiného starého systému.
To co píše PatPolo a Samec je nový jiný systém a je vidět že o tom vědí kulový.
- jardafiala
Aha tak teď už to chápu, nenapadlo mě že by to mohli být už hotové stropní panely, které se teda asi tenkrát dovezli na stavbu vcelku. Myslel jsem že se to tenkrát nějak na místě poskládalo z těch jednotlivých "cihel", proto mě nebyl jasný postup. A bylo tohle běžné už někdy cca okolo roku 1980?jenicek píše:Mácháte tady různý technologie dohromady. To co je na původním obrázku tazatele jsou starý keramický prefabrikovaný překlady. Skládají se z podélné výztuže zalité betonem na keramickém podkladu.
V podstatě něco jako toto: https://www.aaapoptavka.cz/dodavatel/84 ... panely-pod
Druhá fotka jsou vložky, ale do jiného starého systému.
To co píše PatPolo a Samec je nový jiný systém a je vidět že o tom vědí kulový.
Tohle jsou dlouhý úzký prefabrikovaný keramicko betonový panely, který se dovezou na stavbu a jeřábem se naskládaj na sraz vedle sebe. Pak se podepřou a zalejou.
- feliz_navidad
Podle data stavby, různé délky zhlaví a podle toho, jak jsou zalité spáry to spíš vypadá na poskládané keramické nosníky těsně vedle sebe a zalité betonem na místě.
V 70. a 80. letech se běžně stavělo svépomocí a na stropní panel musel být jeřáb, keramický nosník se dá instalovat ve 2 lidech a také se dal snáz "sehnat".
Souhlasím s tvým vysvětlením. Všechno souhlasí. I ty konce nosníků, které jsou zablemcané betonem úplně jinak než uprostřed.jenicek píše:... úzký prefabrikovaný keramicko betonový panely, který se dovezou na stavbu a jeřábem se naskládaj na sraz vedle sebe. Pak se podepřou a zalejou.
Proč se ale "pak podepřou", když už jsou naskládané na místě a nosné? Aby to neproteklo?
Odpověď: průhyb a samonosné vs. nosnéPavelFF píše:Souhlasím s tvým vysvětlením. Všechno souhlasí. I ty konce nosníků, které jsou zablemcané betonem úplně jinak než uprostřed.jenicek píše:... úzký prefabrikovaný keramicko betonový panely, který se dovezou na stavbu a jeřábem se naskládaj na sraz vedle sebe. Pak se podepřou a zalejou.
Proč se ale "pak podepřou", když už jsou naskládané na místě a nosné? Aby to neproteklo?
Na Samce ani reagovat nebudu, protože není ALFA