Šlusmetr, pískle, pípák, zkratoměr, tester vodivosti...
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Šlusmetr, pískle, pípák, zkratoměr, tester vodivosti...
Já používám tyto dva, ani jeden není moje konstrukce, první snad vyšel někdy v Amaru, druhej popisoval jeden dědula na YT.
Oba reagují ihned a hlasitý jsou až až, obzvlášť ten druhej, ten je snad až moc.
Častěji používám ten druhej, nemá ani vypínač a reaguje i na MΩ, to už jen klapáním. Každopádně občas se hodí oba, někdy mě prostě zajímá, jestli něco nemá svod a někdy mě zajímá zase pouze tvrdej zkrat.
K funkci písklete coby "zkratosvodotesteru" se nemohu vyjádřit, protože jsem si doposud žádný nepostavil. A to už se mi kdysi asi 2 zapojení líbily. Tak ani nevím jestli o něco přicházím nebo ne, písklata v multimetrech mi zatím vždy vystačily.
Je to obdoba a neregulovatelná .
Mělo by se pokračovat tam , však ?
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Až když dojde na sofistikovanější opravy přijde na řadu multimetr.
2 Kremik: tohle jsem si kupodivu říkal taky, ten odpor jsem tam i zkusil přidat, jenže to přestalo pískat
Jestli admini uznají, že to tu zamknou, přesunu to třeba do toho odkazovanýho. Není problém.
Asi záleží, jak velký byl. Možná někdy vytáhnu nepájko
Tak ono po odečtení EB přechodu a trandu v saturaci toho napětí na odpůrek moc nezbyde. Pokud má vybudit repro napřímo, jeho hodnota nebude moci být moc velká.
Bobo je dobrej. Odkazuje nás na vlákno, kde rovněž upozorňuje, že už tu taková vlákna jsou
Duplicitě se úplně vyhnout asi nejde. Paměť to asi taky sežere stejnou, jestli je to v několika kratších vláknech, nebo v jednom dlouhém. Tak co kdyby se do prvního příspěvku vložily odkazy na ty ostatní vlákna?
Stále používám, podle zvuku už vím co se kde děje... : )
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... d&id=51876
Blíže diskutován zde.
Já od svých začátků používal multimetr C4323 na rozsahu Ωx10. Stačilo pozorně sledovat výchylku ručky. Pokud ukázala menší než zvolený odpor, zapískal jsem. Později jsem dokázal výškou tónu rozlišit i velikost odporu.
Vlastně jo, měl jsem podle AR udělanou zkoušečku vodivosti s MAA741 v krabičce na zubní kartáček, napájenou 9V baterií. Ale ta byla s LEDkou. Nepískala.