prolamování hesla
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
apky které dle mého názoru nemusí na net mám zakázané- (šetřím baterku) a nemám tam žádná hesla.
O to nejde, pouze mě zajímalo jak to funguje. Jsem od přírody zvídavý.
děkuji, zas jsem bohatší o něco na co mohu zapomínat
- pocitujlasku
Ved aj teraz nedavno MS dal kluc na bitlocker, kedy policajti potrebovali ziskat udaje zo sifrovaneho notebooku. A vtedy sa zistilo, ze MS na cloud uklada tieto kluce bez sifrovania. Apple ich sice tiez uklada, ale sifrovane, takze ani on sam sa k nim nedostane.
Keby mali zadne dvierka, tak by predsa nepytali MS.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Minulý týden jsem zkoušel rozlousknout heslo ZIP archivu a vzdal jsem to. Chtěl jsem použít program Hashcat, ale nepodařilo se mi jej spustit, protože mám slabý procesor Intel Core i5-7500T CPU @ 2.70GHz 2.70 GHz a pouze integrovanou grafiku Intel HD Graphics 630 (128 MB). Hashcat právě grafiku používá k výpočtům hashe hesel a s tou integrovanou si nějak nerozuměl. Také měl problém s délkou hashe vypočítaného ze ZIP souboru. Tak jsem použil program John the Ripper, který běží nativně na procesoru. S mým procesorem neměl problém a s délkou hashe také ne. Nechal jsem ho hrubou silou louskat heslo více jak 7 hod. a neuspěl. Pak už mně to přestalo bavit a ukončil jsem to. K heslu jsem se nakonec dostal a je z 8 znaků, ze slova, číslice a znaménka +.GeXeS píše:Kdysi jsem zapomněl heslo k ZIP archivu. Našel jsem si na netu nějaký "Advanced password recovery", nebo tak nějak se to jmenovalo, a pustil to na archiv metodou hrubé síly. Dodnes si pamatuji, jak mě překvapila ta rychlost. Měl jsem tehdy Intel E6550 (dvoujádro 2,33 GHz) a hesla pod šest libovolných znaků zvládal v rámci pár hodin. Šestiznakové bylo přes noc. Odnesl jsem si z toho mírně naivní poučení, že z běžných znaků je dobré začínat heslo devítkou, protože k té se touhle metodou lamač dostane až na konec