prolamování hesla

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pocitujlasku

#16 Příspěvek od pocitujlasku »

k tvojim ulozenym nijak, tie ich vacsinou nezaujimaju. oni skor utocia priamo na sluzby a ovela vacsi vyznam pre nich ma ziskat databazu klientov.
No vidis, a tak si sa bal
DukeNuke

#17 Příspěvek od DukeNuke »

Ono i v prohlížeči je diskutabilní. Jestliže máš chroma a gůgl účet a jsi přihlášen, pak je heslo uloženo u gůgla. Když přihlášen nejsi, pak je uloženo lokálně. A je zašifrováno.
Zachytit je při psaní na klávesnici - o to se starají keyloggery.
marshal

#18 Příspěvek od marshal »

prohlížeč mám firefox ale mobil je prošpikovaný googlem ale ten nepoužívám na brouzdání po netu. když občas potřebuji se na něco podívat tak opět firefox,
apky které dle mého názoru nemusí na net mám zakázané- (šetřím baterku) a nemám tam žádná hesla.
O to nejde, pouze mě zajímalo jak to funguje. Jsem od přírody zvídavý.
děkuji, zas jsem bohatší o něco na co mohu zapomínat :)
mirku

#19 Příspěvek od mirku »

HF_Tech píše: ... zadní vrátka má podle USA zákona každý software produkovaný US firmou ... při instalaci odsouhlasujete v EULA ...
tak to je slušný blábol, který je spíš z konspiračních komunit ...
pocitujlasku

#20 Příspěvek od pocitujlasku »

Tie zadne vratka - to su neustale pokusy to uzakonit, ale oficialne to nie je.
Ved aj teraz nedavno MS dal kluc na bitlocker, kedy policajti potrebovali ziskat udaje zo sifrovaneho notebooku. A vtedy sa zistilo, ze MS na cloud uklada tieto kluce bez sifrovania. Apple ich sice tiez uklada, ale sifrovane, takze ani on sam sa k nim nedostane.
Keby mali zadne dvierka, tak by predsa nepytali MS.
No vidis, a tak si sa bal
Hape
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Hape »

GeXeS píše:Kdysi jsem zapomněl heslo k ZIP archivu. Našel jsem si na netu nějaký "Advanced password recovery", nebo tak nějak se to jmenovalo, a pustil to na archiv metodou hrubé síly. Dodnes si pamatuji, jak mě překvapila ta rychlost. Měl jsem tehdy Intel E6550 (dvoujádro 2,33 GHz) a hesla pod šest libovolných znaků zvládal v rámci pár hodin. Šestiznakové bylo přes noc. Odnesl jsem si z toho mírně naivní poučení, že z běžných znaků je dobré začínat heslo devítkou, protože k té se touhle metodou lamač dostane až na konec :P
Minulý týden jsem zkoušel rozlousknout heslo ZIP archivu a vzdal jsem to. Chtěl jsem použít program Hashcat, ale nepodařilo se mi jej spustit, protože mám slabý procesor Intel Core i5-7500T CPU @ 2.70GHz 2.70 GHz a pouze integrovanou grafiku Intel HD Graphics 630 (128 MB). Hashcat právě grafiku používá k výpočtům hashe hesel a s tou integrovanou si nějak nerozuměl. Také měl problém s délkou hashe vypočítaného ze ZIP souboru. Tak jsem použil program John the Ripper, který běží nativně na procesoru. S mým procesorem neměl problém a s délkou hashe také ne. Nechal jsem ho hrubou silou louskat heslo více jak 7 hod. a neuspěl. Pak už mně to přestalo bavit a ukončil jsem to. K heslu jsem se nakonec dostal a je z 8 znaků, ze slova, číslice a znaménka +.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“