Katastr nemovitostí - přístup od 1.1.2026 - změna ?
Moderátor: Moderátoři
jiný případ ne z katastru , ale územního plánování. Tady spoluobčanovi naplánovali v ÚP na zahradě rozhlednu , to koukal, když si tam chtěl postavit garáž, tak jedině s věžičkou.
Tak si hlídejte co máte jinak o vás rozhodne někdo jiný.
Pozn.: Nechceš tam mít spoluvlastníka kre.téna? Tak to odkup sám. Nemáš na to? Tak to neřeš. Prodej svůj podíl a přestěhuj se jinam.
BTW - tohle nečtěte.
Obvykle nepřeju nikomu nic zlého a nepoužívám vulgární výrazy.
Ale toho 🤐 co to vymyslel by měl někdo nakopat do prdele. Okovanou botou a s rozběhem.
- RX-20
- Doporučuje se dohled moderátorů
jo, je to tak. Udělat přepis v KN není na počkání. Je to myslím dobře, jinak by KN byl v takovým srabu jako je český OR.MiraSt píše:Yarda>> Ten přepis se už těžko falšuje. Pokud má dojít k přepisu a dělá to někdo jíný než oprávněný tak katastr je povinný obeslat oprávněného s informací o přepisu. Taky to nejde přepsat hned, ale je tam na nějakou dobu plomba proti přepisu.
Na druhou stranu, v KN je binec s předkupním právem.V roce 2014 zaniklo, ale KN předkupní práva nevymazal. O 2 roky později se předkupní právo zase obnovilo. Později ještě upravilo. To vymysleli v mozkovém trustu PS
Ale jinak je asi správné, že na dotaz na vlastníka se musí indetifikovat tazatel. Tyhle info sloužily tipařům, vyděračům a realitkám. Ty poslední porovnávaly zemřelé a sotva zemřel vlastník nemovitosti, už se nabízeli, že zprostředkují prodej nemovitosti.
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
- RX-20
Já mám bankovní identitu, používám jí jen přes počítač, protože mobil mám historický asi 20 let starý. Bankovní identita funguje OK.Yarda1 píše:Tak jsem se snažil získat Identitu Občana, abych se občas do katastrofálních map mohl podívat, ....
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
- RX-20
Byla ale pouze spoluvlastníkům s předkupním právem.danhard píše:Nejsem si jistej, ale nebyla povinnost nabídky odkupu znovu obnovena ?
Jenže se to dá obejít darováním. Čili obdarovaný získá nemovitost, stále s předkupním právem a ten co má předkupní právo se může vzteknout.