Aliexpres - zkušenosti?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
matahari

#151 Příspěvek od matahari »

Když vezmeme v úvahu, že Temu je momentálně tržiště, které převládá nad všemi ostatními a polská společnost Mymeest.pl je podle Valdana dominantní všude, takže hlavně v Polsku, tak proč Polská pošta uzavřela s Temu strategickou spolupráci o doručování zásilek pro celé Polsko, když mají pouze šoupat nohama.
Valdano

#152 Příspěvek od Valdano »

Protože Mymeest.pl má s domácí Polskou poštou výhodnou smlouvu a tak ji respektuje, ale s Českou poštou nikoli aneb tu má celkem "na háku". :wink:
Valdano

#153 Příspěvek od Valdano »

Jen pro zajímavost. V Česku má výhradní smlouvu na doručování zásilek z Temu na území ČR Zásilkovna. Všechny zásilky z Temu, které jsem dosud měl doručovala jen Zásilkovna.
miroja

#154 Příspěvek od miroja »

Aj na Slovensku je to tak.
josef_novak

#155 Příspěvek od josef_novak »

Ale na to má Zásilkovna neboli Packeta smlouvu přímo s Temu o doručování zásilek na českém a slovenském trhu, takže bez Mymeest.pl, kteří mají být podle Valdana nad všemi nadřazení. A dle toho, co napsal matahari, tak i v domácím Polsku hrají několikáté housle a šoupou nohama oni, protože je divné, aby si nechali přebrat takové tržiště jako je Temu.
Valdano

#156 Příspěvek od Valdano »

Mymeest.pl je pro ČR nadřazen pouze těm zásilkám, které ze strany odesílatele nemají jednoznačně určeného doručovatele v cílové zemi v daném případě přímo v ČR. Jakmile si ovšem v čínském eshopu zvolíte třeba dopravu DHL tak už je rozhodnuto o dopravci v cílové zemi a Mymeest.pl takovou zásilku nemá v kompetenci.

U Temu to funguje tak, že jakmile si něco objednám tak mi pak při odeslání od Temu přijde email, ve kterém už je rovnou sledovací kód Zásilkovny tj. už přímo v Temu je rozhodnuto o tom, že na území ČR bude tu zásilku doručovat Zásilkovna a taková zásilka je samozřejmě mimo kompetence Mymeest.pl.
josef_novak

#157 Příspěvek od josef_novak »

Tak z nich příště nedělej něco, co nejsou, protože lépe na tom bude nejspíš EGT Express od Olomouce, která může za rozmach mošnovského letiště, protože spolupracuje s uzbeckou leteckou společností My Freighter, která zajišťuje nejen přepravu zásilek z Číny pro ČP.
Pikofarad

#158 Příspěvek od Pikofarad »

Alík mi dnes napsal,že mi vracejí celou částku.
DukeNuke

#159 Příspěvek od DukeNuke »

Ještě loni jsem objednával 3 věci, v lednu přišly všechny. Ale byly to drobnosti, tak všechno do schránky.
Teď tam mám zase 3 věci, ale dvě jsou na schránku velké. O jedné už mě informovala balíkovna, že ji mají.
DukeNuke

#160 Příspěvek od DukeNuke »

Tak dnes přišel první. Šlo to přes balíkovnu. Asi se učí od pošty, protože "z technických důvodů nelze doručit na adresu", takže jsem musel na poštu.
DukeNuke

#161 Příspěvek od DukeNuke »

A jde další. tentokrát přes zásilkovnu. Poslali mi do apky číslo zásilky, zprávu, že ji převzali, v kterém depu je a do kterého Z-boxu ji doručí.
josef_novak

#162 Příspěvek od josef_novak »

Dnes jsem vyzvedával rychlovku, tohle bylo na AE objednáno 29.1. Do týdne je slušná rychlost.
Přílohy
ae-cp_b.png
ae-cp_b.png
davemh

#163 Příspěvek od davemh »

[quote="DukeNuke"][/quote]
Na to je nějaký fígl, jak dostat zásilku do boxu? Minulý týden mi došly dvě věci z Banggood, přes zásilkovnu jako "doručení na adresu HD". Nenašel jsem žádnou možnost jak přesvědčit systém, aby mi balíčky přesměroval do boxu. Když pak volal kurýr, byl jsem v práci a uložení prý "nejde", jen výdejní místa.
DukeNuke

#164 Příspěvek od DukeNuke »

Podle mě není. Zřejmě to záleží na zásilkovně jak se rozhodne. Už mi doručovali na adresu, na výdejní místo. A teď do boxu. Ani v apce to nejde změnit.
Valdano

#165 Příspěvek od Valdano »

davemh píše:Nenašel jsem žádnou možnost jak přesvědčit systém, aby mi balíčky přesměroval do boxu. Když pak volal kurýr, byl jsem v práci a uložení prý "nejde", jen výdejní místa.
U Zásilkovny nelze přesměrovat zásilku do boxu viz dále uvedené. Pokud volá kurýr a jste dostupný na telefonu tak pokud jste na jiném místě v rámci téhož města než je cílová adresa tak se můžete domluvit, že vám zásilku dodá na jiné místo třeba i do práce pokud tam máte možnost, abyste si zásilku převzal a nebo ji za vás převzal někdo jiný. Pokud takovou možnost nemáte nebo pracujete v jiném městě tak zbývá jen možnost uložení zásilky na tzv. kamenné výdejní místo.

Zásilkovna: Jak funguje přesměrování zásilek

Platí to obecně jak pro zásilky v rámci Česka tak i pro zásilky ze zahranaičí.
Zásilkovna píše:Přesměrování zásilky je vždy možné pouze na naše kamenná výdejní místa, do Z-BOXu zásilku přesměrovat nelze.
Takže aktuálně záleží jen na tom jaké je primární rozhodnutí o doručení zásilky v tom či onom případě na straně Zásilkovny, a to už pak z hlediska možnosti přesměrování do boxu adresát změnit nemůže. Zlepšit se to může až v budoucnu například tím, že v některých zahraničních eshopech nebo tržištích jako je Aliexpress, Banggood, Temu a dalších přibude volba kde bude mít kupující možnost si zvolit doručení přes Zásilkovnu na adresu a nebo do boxu třeba i s volbou konkrétního boxu, ale dokud tam tato možnost nebude tak platí výše zmíněné.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“