Aliexpres - zkušenosti?
Moderátor: Moderátoři
- josef_novak
U Temu to funguje tak, že jakmile si něco objednám tak mi pak při odeslání od Temu přijde email, ve kterém už je rovnou sledovací kód Zásilkovny tj. už přímo v Temu je rozhodnuto o tom, že na území ČR bude tu zásilku doručovat Zásilkovna a taková zásilka je samozřejmě mimo kompetence Mymeest.pl.
- josef_novak
- josef_novak
Na to je nějaký fígl, jak dostat zásilku do boxu? Minulý týden mi došly dvě věci z Banggood, přes zásilkovnu jako "doručení na adresu HD". Nenašel jsem žádnou možnost jak přesvědčit systém, aby mi balíčky přesměroval do boxu. Když pak volal kurýr, byl jsem v práci a uložení prý "nejde", jen výdejní místa.
U Zásilkovny nelze přesměrovat zásilku do boxu viz dále uvedené. Pokud volá kurýr a jste dostupný na telefonu tak pokud jste na jiném místě v rámci téhož města než je cílová adresa tak se můžete domluvit, že vám zásilku dodá na jiné místo třeba i do práce pokud tam máte možnost, abyste si zásilku převzal a nebo ji za vás převzal někdo jiný. Pokud takovou možnost nemáte nebo pracujete v jiném městě tak zbývá jen možnost uložení zásilky na tzv. kamenné výdejní místo.davemh píše:Nenašel jsem žádnou možnost jak přesvědčit systém, aby mi balíčky přesměroval do boxu. Když pak volal kurýr, byl jsem v práci a uložení prý "nejde", jen výdejní místa.
Zásilkovna: Jak funguje přesměrování zásilek
Platí to obecně jak pro zásilky v rámci Česka tak i pro zásilky ze zahranaičí.
Takže aktuálně záleží jen na tom jaké je primární rozhodnutí o doručení zásilky v tom či onom případě na straně Zásilkovny, a to už pak z hlediska možnosti přesměrování do boxu adresát změnit nemůže. Zlepšit se to může až v budoucnu například tím, že v některých zahraničních eshopech nebo tržištích jako je Aliexpress, Banggood, Temu a dalších přibude volba kde bude mít kupující možnost si zvolit doručení přes Zásilkovnu na adresu a nebo do boxu třeba i s volbou konkrétního boxu, ale dokud tam tato možnost nebude tak platí výše zmíněné.Zásilkovna píše:Přesměrování zásilky je vždy možné pouze na naše kamenná výdejní místa, do Z-BOXu zásilku přesměrovat nelze.