Adobe Acrobat Reader - při psaní s diakritikou změní font
Moderátor: Moderátoři
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Adobe Acrobat Reader - při psaní s diakritikou změní font
pro práci s PDF dokumenty používám Adobe Acrobat Reader a občas se vyskytne potřeba psát do nějakého dokumentu, který nebyl vytvořený jako editovatelný. K psaní do takového dokumentu používám nástroj "Vyplnit a podepsat". Jenže ten má nepříjemnou vlastnost, že když se do pole pro psaní textu napíše znak s diakritikou, tak najednou změní v celém poli písmo, viz obrázek níže. Nevíte jak tomuto chování zabránit?
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Zmíněný Foxit PDF Reader mám také nainstalovaný a je pravda, že v možnostech nastavení písma v nástroji Psací stroj dalece překonává Adobe Acrobat Reader, ale nemůžu si na něj zvyknout. Vadí mi špatná a na mnoha místech žádná lokalizace do češtiny, což mi ztěžuje orientaci v programu. Oproti Adobe Acrobat Readeru mi grafické prostředí Foxit PDF Readeru připadá méně přehledné, ale to je asi tím, že jsem již zvyklý na AAReader.
Asi zkusím dohledat nějakou podporu AAReaderu a zeptat se, jestli je ta změna písma s diakritikou normální a jestli by jí šlo někde zakázat.
EDIT:
Tak jsem pátral po nějaké podpoře a našel jsem diskuzní fórum Adobe Comunity, kde v sekci věnované Adobe Readeru jsou nejméně dvě vlákna, kde si přispívající stěžují na stejnou chybu. Nejstarší příspěvky jsou 4 roky staré a i když jsou tam zmíněna nějaká řešení, tak u mně nefungují. Do fóra jsem se zaregistroval a svůj problém také popsal, tak budu čekat na nějakou reakci.
Také jsem z příspěvků v diskuzi zjistil, že se ta chyba chová tak, že některé znaky s diakritikou změnu písma nevyvolají. Toho jsem si dosud nevšiml, ale je to tak. Na obrázku jsou na horním řádku znaky které změnu písma nevyvolají a na dolní jsou ty které změnu vyvolají a zdá se mi, že písmo je i menší.