Fm vysielac

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Rio

#16 Příspěvek od Rio »

BOBOBO píše:Ta věc je úplně jednoduchá . Je výš nebo níž ? jestli výš , nemáš co řešit a stejně obráceně .
Ako to myslis? Radio je vys.
Rio

#17 Příspěvek od Rio »

mi-ro píše:Pokud není Rio nastrčenej provokatér
??
masar

#18 Příspěvek od masar »

Pokud jde o VKV FM, lze použít běžný transmitter, umístěný v dostatečné blízkosti. Kdysi jsem to použil ke stejnému účelu jako "kanadský žertík" na 1. dubna, kdy jsem kolegům v práci "překryl" jejich oblíbenou stanici signálem transmitteru v tabletu a pustil jsem jim předpřipravenou vlastní rozhlasovou relaci. Tablet byl umístěn od rádia jen přes zeď. Dopadlo to výborně.
:wink:
HF_Tech

#19 Příspěvek od HF_Tech »

Tohle bylo perfektní: https://dratek.cz/ukonceno/976-fm-vysil ... turni.html
Někde na aliexpressu by se to asi dalo ještě najít.

Jestli chceš mermomocí něco bastlit, tak zkus tohle: https://www.belza.cz/hf/bug.htm
Plošnák na to být nemusí, stačí to sletovat za nožičky na víčku od plechovky. Ladí se to roztahováním cívky.
Zapojení to není úplně super, je ještě jedno lepčí s tranzistorem 2N3904. Ale to sem veřejně dávat nebudu.
mi-ro

#20 Příspěvek od mi-ro »

Rio, nic ve zlým. Jen opatrnost. Chceš se pohybovat na tenkým ledu, fízlové a práskači jsou mezi námi pořád.Jinak na čínskéjch shopech se dá koupit za pár stovek kompletní zařízení s displayem, modulátorem a výkonem jakej si přeješ. Co s tím pak budeš dělat je tvoje věc.
..to bude jen ňákej odpůrek
masar

#21 Příspěvek od masar »

Tahle zapojení "štěnic" mají jednu zásadní chybu - špatná stabilita nastaveného kmitočtu, zatímco transmittery pracují s kmitočtovou syntézou s "krystalovou" stabilitou. Navíc mají normami definovaný výkon a modulační zdvih a jsou tak "odolné" i vůči zmíněným právním §.
DukeNuke

#22 Příspěvek od DukeNuke »

Rio píše: ...Ten napad s morzeovkou sa mi paci :)...
Spíš bych šel do modulace 100Hz. A přesvědčil ho, že má určitě rozbité rádio...
masar

#23 Příspěvek od masar »

A přitom ho ještě přesvědčit, aby s rádiem nechodil moc daleko.
ferdislav

#24 Příspěvek od ferdislav »

Řekni rádio a stanici, možná by někdo věděl jak přístroj upravit aby přijmul jen omezeně vysílání
BOBOBO

#25 Příspěvek od BOBOBO »

Ste všechny tak po s raný , ty vogo . Dobře vás sjeli . Stejně alespoň vobden oje bete dopravní předpisy , no ale to se může .... Proč bys sem nemoh dát jakékoliv schema . To sis taky nechal vodříznout vocas ???? Však je to na čelní stránce napsaný .
Já zde vidím jiný problém . Na úrovni diskuze odhadnu , že je mladý a nezkušený a ještě ani neví , že je dole . Tak proto bych se nebál nějakého postihu za štěnici , v tom případě brum , ať je to chyba od sítě . Ale kamarád , kterému to vyzvoníš , to je jiná . To je 1000x větší problém .
DukeNuke

#26 Příspěvek od DukeNuke »

áá bobík už zas má hladinku :lol:
BOBOBO

#27 Příspěvek od BOBOBO »

Ale prd , jen jsem nikdy nebyl a nejsem vovce .
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

Jako chudej jsem neměl na chůvičku , tak jsem ji do kočáru postavil . Chytali jsme to na OKEAN , měl jsem to někde u kraje rozsahu . A v kočárech to fungovalo supr .
mi-ro

#29 Příspěvek od mi-ro »

Bořku, když tě nechytnou se zapnutým vysílačem v ruce tak ti můžou tak akorát políbit p...l. Ale napsat to sem nesmíš. Fízl kravaťák který svědomitě monitoruje veškerou komunikaci v zájmu našeho blaha udělá ctrl C - ctrl V a už jdeš k vysvětlení.
..to bude jen ňákej odpůrek
BOBOBO

#30 Příspěvek od BOBOBO »

Kdyby byli všeci tak po s r aný , tak nemáme elektrodu , tanyu atd....
Nejsou lidi na bitcoin , kampeličku , dozimetr atd ... je to jenom ovčárna .
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“