Fm vysielac

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
HF_Tech

#46 Příspěvek od HF_Tech »

EKKAR píše:
masar píše:...Zneužít něčí předpokládanou naivitu není zrovna kolegiální a nepovede k dobrým vztahům. To by ten tvůj kolega musel být úplný blbec, aby mu nedošlo, že "morzeovka" na FM je nesmysl a zrovna na té jeho stanici...A jak si myslíš, že se pak zachová?
Celý ten tvůj nápad je postaven na naivitě a může jen poškodit vaše kolegiální vztahy. Takhle řeší vztahy malé děti. Rozum do hrsti!
Obávám se, že prvním narušitelem "kolegiálních vztahů" je ten kolotočář, kterej si neumí vzít sluchátka a votravuje všecky kolem sebe nějakým jim nelibým vrzáním vodrhovaček - byť z rádia, ale naprosto souhlasně s Hillem nazvatelnejch čínským mučením. Doporučuju zarušit 100Hz brumem, jako další fázi oslovit elektrikáře ve firmě - POKUD TAM NĚKOHO TAKOVÝHO MAJÍ - a nechat to rádio z moci ouřední vyřadit z provozu, protože pro nějakou formální blbost nesplňuje požadavek na elektrickou revizi spotřebiče napájenýho ze sítě 230V a používanýho ve firmě. Až k tomu kolotočářovi ten elektrikář s oprávněním udělit/odebrat revizní povolení k používání přístroje ve firmě přijde a uštípne mu cvikačkama šňůru případně na samohrajce učuní jinej znefunkčňující zásah, bude asi dost překvapenej ...
Jednodušší bude pustit smyčku s Horst Wessel Lied. To rádio pak raději zahodí sám.
Když jsem testoval rozvaděče ve výrobě, tak si tam pouštěli nějakou dechovku. Taxem přes signální generátor pustil tranz. 50+ generaci trvalo vypnutí rádia v průměru méně než 5minut.
Kremik

#47 Příspěvek od Kremik »

Kdysi mě při bastlení při puštěném rádiu překvapilo, že obvod se starou ruskou P216 může vysílat až do FM pásma. Co jsem to tehdy stavěl už nevím a dosah jsem nezkoumal. Dostat se do FM pásma není vůbeč těžké, někdy i nevědomky.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“