Potřebuju spíchnout jednu až dvě pracovní bytelné šnůry k Didaktikům. Na jednom konci DIN3, na druhém dva jacky 3,5mm stereo (pro LOAD na straně 1. jacku využito jen L a GND, pro SAVE na straně 2. jacku využito spojených L&R a GND) k propojení počítače a "běžné zvukovky" v PC, či ntb.
Přebírám zásoby a našel jsem dva příklady toho lepšího, co bych rád použil. Sice jsou ušmudlané a bídně pájené (darovanému koni...), ale na ukázku stačí.
[1] Dolní konektor má plastový kryt z tvrdého plastu, žádný gumohyb, jako ty součásné a levné. Potkával jsem je dřív relativně často, hlavně u provedení 2,5mm. Jedinou nevýhodou je velikost otvoru na průchod kabelu. Zpravidla je to tak, že pokud je k mání slabý kabel, je originál díra moc velká a naopak. Horní konektor je, věřte, nebo ne, jihlavák.
[2] Teslácké značení 2WK 459 03 (viděl jsem jednou v životě - onen pitvaný exemplář).
[3] Plastový kryt onoho jihlaváku (či odjinud?) se symboly Tesla a ESČ. Je řešený docela vtipně, anžto část, která v řezu tvoří osmiúhelník, je s částí žebrovanou spojená "drážkovitě", a tak se při šroubování plastu na kovovou část jacku nepřekroutí. A navíc je ta část vpravo v řezu uvnitř oválná, a tím pádem přesně pasuje na novější teslácké provedení třívodičové signálové šnůry (L - rosolová, R - hnědá, GND - měděný oplet& kontrolní červený provázek, šedá - oválný obal).
Celokovové jacky současné produkce jsou sice lepší, ale blbě se utahují, takže hrozí riziko povolování krytu. Ani jedno z předkládaných řešení jsem při zimním prolézání internetu nenalezl.