EGR ventil na Fabia 1
Moderátor: Moderátoři
vývody pri pohľade do konektoru EGRka:
6____4_____2
5__________1
2-4: kraje odporovej dráhy
6- jazdec
odpory za studena pri vyčistenom a riadne fungujúcom EGR:
6-4: 1,25k
6-2: 2,93k
2-4: 2,60k
Šruby hádam ani nebol problém povoliť, ale marí sa mi, že sa z nich drolila hrdza (z hlavy - šesťhranu).
Ty ale píšeš, že máš zaseknutý ventil (u mňa chodil OK), tak skús po demontáži postup z odkazu.
Ano, dvě matice na ventilu jsem vyšrouboval ale utrhl jsem imbusový šroub, který drží střed kovové trubky mezi ventilem a sáním.PCmaniac99 píše:Většinou je to všechno tak zahnile že se zalomí štefty v hlavě.
Zvažuju přefiknout tu kovovou trubičku, usnadnilo by to výměnu egr ventilu a neryskoval bych další utrženej šroub.
Trubku bych pak sesadil a utěsnil. Pokud takové řešení dovolí tlaky výfukových plynů v této spojovací trubce. Nečekám v ní výrazný přetlak.
Je tam elektronická zpětná vazba přes ŘJ na škrticí klapku - jak se pohne plynem k vyššímu výkonu (koncern používá elektronickej plynovej pedál s výhradně elektronickou vazbou mezi pedálem a klapou), nEGR se uzavírá, aby se nezmenšovala akcelerace, ale jak se otáčky ustálí, zas se začne otevírat. Nevím, jak se to chová v trvalým plným plynu - já ho v Drobkovi nemám.kulikus píše:Při setrvalých 5,5 tisících otáček je ještě otevřenej?EKKAR píše:Otevírá se při střední a hlavně STABILNÍ ZÁTĚŽI, kdy setrvačná síla roztočený hmoty pomáhá vyrovnávat trhavější chod na ochuzenou směs.
A kutilmile - nelituju tě
Nastavit SW v řídící jednotce tak, aby nenastala situace, že se bude EGR otevírat. Prasárna je vyřadit i DTC kódy, protože přijdete o možnost diagnostikovat jiné komponenty motoru.