UPSka na 100 V
Moderátor: Moderátoři
V EU to budete testovat jako by to bylo připojeno v Japonské východní síti s tím, že před celek té sestavy Japonská UPS, trafo 110/230 a EU zařízení na 230V pro účel testování v EU vložíte navíc trafo 230/110V.
Japonské UPS obvykle zvládají vstupní napětí sítě AC 85 až 150V i když je napětí v Japonské síti 100V. Takže 110V na vstupu při testování by neměl být problém. U Frekvence je to trochu komplikovanější, protože Japonsko používá dvě různé frekvence. Nicméně z toho důvodu obvykle Japonské UPS také podporují obě frekvence tj. jak 50Hz tak i 60Hz.
50 Hz: je v síti ve východním Japonsku (např. Tokio, Jokohama, Sendai, Sapporo).
60 Hz: je v síti v západním Japonsku (např. Ósaka, Kjóto, Nagoja, Hirošima).
Pokud má být ten celek používán ve východním Japonsku pak to z hlediska frekvence 50Hz pro EU spotřebiče nebude problém, ale pokud to má být použito v západním Japonsku v síti kde je 60Hz v takovém případě by v rámci toho dodávaného celku měly být použity takové EU spotřebiče na 230V, které budou zvládat obě frekvence 50 i 60Hz jinak to může být problém.
Na to jde připojit "evropská" UPS, jenom se nastaví nižší hladina pro přepnutí na zálohu.
Je to tedy spíš na dotaz na zákazníka, jaké má možnosti napájení.
Já jsem to řešil tady v čechách - ty japonské věci se štítkem 200V jdou připojit i na našich 240V bez úprav.
A kutilmile - nelituju tě
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Hledej dál, najdeš toho stoprocentně mraky, určitě ai modely, kde nejenom napětí, ale ai výstupní frekvenca bude stavitelná, tady je fixovaná na vstupní.
a co přesně že je to úžasně tajný zařízení? má to nejaký motory bo co?
EDIT: To v odkazu vypadá good, ještě čekám na vyjádření Japonců, jestli mi dají k dispozici 200 V zásuvku. S nimi je to na dlouhé lokte. Z CEčka udělat PSE snad nebude problém...
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Spiše se budu muset do budoucna s výrobci, aby mi dodali komponenty certifikované pro danou zemi. Bohužel to potřebuju rychleji než jsou dodací termíny. A navíc mi chybí pár milionů, abych si koupil jiný typ.
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Vyřešeno, vodměnu můžeš poslat na transparentní účet
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš zkusit ai Delta Electronics, tam komunikovalo jejich zastoupení celkem ochotně, když sem je potkal před lety na CeBITu, a 3 kVA už není úplně malá kancelářská čubka za pár drobáků, že by jim nestálo za to ani odepsat.
Myslim že než honit nejaký rejžácký UPSky, tak koupit neco značkovýho na přesně daný podmínky, a za to si píchnout frekvenční měnič s univerzálním vstupem (který tady v ojvropě koupíš od desítek značek), bude ve výsledku menší bolení hlavy, zvlášť pokud se něco rozbije.