Levný průměrný multimetr na Aliexpresu či jinde
Moderátor: Moderátoři
K němu jsem si pak pořídil na běžné měření levný UNI-T 33D a ten je naprosto geniální a tahám ho všude. Baterka v něm vydrží faaakt dlouho, párkrát se mě stalo že jsem ho zapomněl vypnout a za pár dnů jsem jej takhle našel se zapnutým displejem. Přesnost je na běžné měření dostatečná. Sem tam mě na něm chybí měření AC proudu, to pak vytahuju Metex. Kapacitu neměří, ale já C na mulťácích moc neměřím - používám součástkový tester ala LCR-4, který ukazuje orientační kapacitu / ESR / svod a ty výsledky jsou +- relevantní. Případně vytáhnu můstek, ale to se děje fakt minimálně.
V poslední době jsem pořídil ještě levný scopometr ZOYI ZT-703S z alíku, občas potřebuju zobrazit někde v terénu scope a na tohle je to dostatečné, s tím jsem spoko. Byl jsem překvapený, že U/I měří dost přesně. Měří také relativně dobře kapacitu, ale jak jsem psal výše, tu měřím jen občas. Výhoda je, že uvnitř je klasická 18650 a nabíjí se to z USBčka.
Ty UT alespoň měří dost přesně a perfektní je jejich DC klešťák UT210E na diagnostiku - třeba žhaviče v autě..
- feliz_navidad