Levný průměrný multimetr na Aliexpresu či jinde

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hydrawerk

#16 Příspěvek od Hydrawerk »

V roce 2015 multimetry Unitrend nebyly moc dobré, ale od té doby se asi zlepšily...
https://www.youtube.com/watch?v=i2Tkm21dI1g
https://www.eevblog.com/forum/blog/eevb ... ers-suck)/
Ian

#17 Příspěvek od Ian »

Mám doma starší Metex 3850D, ten je přesný, ale nehorázně žere baterku, takže ho vytahuju jen na občasné měření, když potřebuju vyšší přesnost, nebo víc mulťáků najednou.

K němu jsem si pak pořídil na běžné měření levný UNI-T 33D a ten je naprosto geniální a tahám ho všude. Baterka v něm vydrží faaakt dlouho, párkrát se mě stalo že jsem ho zapomněl vypnout a za pár dnů jsem jej takhle našel se zapnutým displejem. Přesnost je na běžné měření dostatečná. Sem tam mě na něm chybí měření AC proudu, to pak vytahuju Metex. Kapacitu neměří, ale já C na mulťácích moc neměřím - používám součástkový tester ala LCR-4, který ukazuje orientační kapacitu / ESR / svod a ty výsledky jsou +- relevantní. Případně vytáhnu můstek, ale to se děje fakt minimálně.

V poslední době jsem pořídil ještě levný scopometr ZOYI ZT-703S z alíku, občas potřebuju zobrazit někde v terénu scope a na tohle je to dostatečné, s tím jsem spoko. Byl jsem překvapený, že U/I měří dost přesně. Měří také relativně dobře kapacitu, ale jak jsem psal výše, tu měřím jen občas. Výhoda je, že uvnitř je klasická 18650 a nabíjí se to z USBčka.
TAKJAN

#18 Příspěvek od TAKJAN »

Kvicala_r

#19 Příspěvek od Kvicala_r »

Jo takovou nějakou variantu jsem omylem někde přibral taky a musel sem měnit hodnoty v předřadníku, protože už na 12V to bylo o půl voltu mimo...
Ty UT alespoň měří dost přesně a perfektní je jejich DC klešťák UT210E na diagnostiku - třeba žhaviče v autě..
ransom

#20 Příspěvek od ransom »

To je rebrand univerzálního výrobku, který třeba Conrad donedávna prodával jako Voltcraft VC330. Dobrá mašinka, mám ho doma. Hlavně je malinkej, s malinkýma kleštičkama a všude se vejde.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Hydrawerk

#21 Příspěvek od Hydrawerk »

Domnívám se, že Unitrend je původní výrobce a Voltcraft je rebrand.
ransom

#22 Příspěvek od ransom »

Nevím, Voltcraft se prodával před pár lety a prodej byl už ukončený. UNI-T jsem zaregistroval až teď a prodavá se aktuálně. V principu to je asi jedno, radost udělají oba.
feliz_navidad

#23 Příspěvek od feliz_navidad »

Hydrawerk píše:Domnívám se, že Unitrend je původní výrobce a Voltcraft je rebrand.
Je to tak.
ransom

#24 Příspěvek od ransom »

Aha, tak asi jo.
Každý den se dozvím něco nového!
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“