oprava a nastavenie hodín
Moderátor: Moderátoři
oprava a nastavenie hodín
Kyvadlo musí pustit zub a hned na to na druhé straně musí dostat jiným zubem popud při návratu, než se na té uvolněné straně zase zarazí o paletu další zub.
Něco jsem tu našel v knize Stanislava Michala "Hodiny", ale konkrétní úhly tam nejsou a nakonec se i bez nějakého přípravku blbě měří.
A KDO je tady na bastlírně puncovanej přes hodinky?
Přeci TIK-TAK-TIK-TAK .... Tudíž bych se obrátil na něj, určitě bude vědět jak na to.
A kutilmile - nelituju tě
- tiktak1953
Otocit tie palety nemozes.Ta prva co sa na nu zachyti zub ma mensi uhol! Druha ma vacsi uhol.Kolko stupnov te je neviem. Podla mojho obrazku kde su cervene palety ,mozes ten uhol na tvojich zabrusit .Vacsi problem nez uhol ,su presne zuby,vzdialenosti spiciek zubov od seba,presny kruh spicky zubov.
--------------------
Ked budes mysleit ze us si vsetko co vedel urobil,tak ich vyskusaj tak,ze strojcek upnes do sveraku das kyvadlo a budes sledovat,zaznacovat na ktorom zube sa zaseknu,ci ho treba upravit.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
- tiktak1953
----------------------------------------Ivan_01 píše:teraz som si všimol, to mosadzné koliesko ma na stredovej oske veľkú vôľu aj do strán aj osovo. Možno by stačilo priklepnúť ale na toto už nemám ani znalosti, ani vybavenie, zanesiem to hodinárovi a podľa vyjadrenia uvidíme čo ďalej. Max ich predám ako nefunkčné. Ďakujem za snahu.
Vydrate su urcite aj na druhych kolach loziska,nie len na tom zubatom.Ano opravit tie vydrate diery tak aby to bolo potom OK,tak treba nieco viac vediet.dokazat.Ostava aj este aj slabsie pero ktore nebude vladat tocit sukolie ako za nova! Opravit hodiny v takom stave ako su tvoje si vyzaduje mat dobry žaludok,plno casu.risknut to ,lebo to zubate kolo musi mat zuby ako nove!Ak ti to nezoberie do opravy,potom mi napis.
- tiktak1953
- jova1
- Kontaktovat uživatele:

Video:
https://youtu.be/U_GVYfqobmk
- sambiliong