Zesilovač SONY TA-3650 - "Input Selector" problém
Moderátor: Moderátoři
- wishmasterX
Zesilovač SONY TA-3650 - "Input Selector" problém
Kamarád dovezl tento zesilovač, který do poslední chvíle fungoval normálně, dělal reorganizaci komponentů, všechno rozpojil a zapojil zpátky, a stalo se následující:
Všechny vstupy, které jdou přes přepínač vstupů AUX/TUNER/PHONO,
hrají úplně potichu, téměř neslyšitelně, pokud ale připojím signál do TAPE 1 nebo TAPE 2, které se aktivují páčkovým přepínačem, oba tyto vstupy fungují normálně ...
" Oxidace " jednoho z přepínačů v tomto případě to určitě nebude, zkusil jsem páčku TAPE / SOURCE přepínat několikrát, včetně toho otočného přepínače vstupů, ale zvuk ani v jednom kanále, ani během přepínaní, jak se u těchto starých vintage strojů stává ...
Projdu schéma a budu bádat, ale třeba se někdo setkal s něčím podobným a věděl by, na co se zaměřit jako první ...
Zkusil jsem vysoko-ohmová sluchátka a sledovat cestu signálu od RCA konektorů k plošnému spoji, ale signál jsem naposled vysledoval na tom přepínači vstupů ...
- wishmasterX
Přitáhnul jsem distanční sloupky, toho dost podivného přepínače vstupů a pravý kanál byl zpět.
Zjistil jsem, že ty nýtované plíšky nemají kontakt s tou cestou na plošném spoji, který je součást toho přepínače, připájel jsem k němu drátek a připojil přímo k tomu hlavnímu DPS a levý kanál už byl taky O.K. ...