Zesilovač SONY TA-3650 - "Input Selector" problém

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
wishmasterX

Zesilovač SONY TA-3650 - "Input Selector" problém

#1 Příspěvek od wishmasterX »

Zdravím Všechny ...

Kamarád dovezl tento zesilovač, který do poslední chvíle fungoval normálně, dělal reorganizaci komponentů, všechno rozpojil a zapojil zpátky, a stalo se následující:

Všechny vstupy, které jdou přes přepínač vstupů AUX/TUNER/PHONO,
hrají úplně potichu, téměř neslyšitelně, pokud ale připojím signál do TAPE 1 nebo TAPE 2, které se aktivují páčkovým přepínačem, oba tyto vstupy fungují normálně ...

" Oxidace " jednoho z přepínačů v tomto případě to určitě nebude, zkusil jsem páčku TAPE / SOURCE přepínat několikrát, včetně toho otočného přepínače vstupů, ale zvuk ani v jednom kanále, ani během přepínaní, jak se u těchto starých vintage strojů stává ...

Projdu schéma a budu bádat, ale třeba se někdo setkal s něčím podobným a věděl by, na co se zaměřit jako první ...
Zkusil jsem vysoko-ohmová sluchátka a sledovat cestu signálu od RCA konektorů k plošnému spoji, ale signál jsem naposled vysledoval na tom přepínači vstupů ...
dj_Paul

#2 Příspěvek od dj_Paul »

Sony...
Zaměřil bych se na studenty na S1
A následně všude jinde
masar

#3 Příspěvek od masar »

"všechno rozpojil a zapojil zpátky..." To bude nejspíš ten "student".
:wink:
wishmasterX

#4 Příspěvek od wishmasterX »

Zmátlo mě to, že byl problém s oběma kanály, takže jsem hledal problém aktivního prvku, ale náhoda je blbec ...

Přitáhnul jsem distanční sloupky, toho dost podivného přepínače vstupů a pravý kanál byl zpět.

Zjistil jsem, že ty nýtované plíšky nemají kontakt s tou cestou na plošném spoji, který je součást toho přepínače, připájel jsem k němu drátek a připojil přímo k tomu hlavnímu DPS a levý kanál už byl taky O.K. ...
ransom

#5 Příspěvek od ransom »

Tak to bych asi ze servisního manuálu nevykoukal.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“