Tesla NZK 160 - přesunuto
Moderátor: Moderátoři
Nikdo nemáme dálkovou věšteckou kouli, tak Ti nezbyde nic jiného, než měřit také napětí na těch patřičných ovládacích vstupech IO. Jsou to vývody 2 a 6. Co tam co ovládá si dohledáš ve schématu.
Je to technologie MOS s kanálem "P", tak pozor na statiku a přepětí. Napájecí prahové napětí na vývodu substrátu má podle katalogu max. -6V. Všechny elektrody tranzistorů proti sobě mají vydržet -30V.
Odpor těch tranzistorů v sepnutém stavu má být menší jak 400 ohmů.
Vašek
A vím, že nikdo z vás nemá věšteckou kouli, ale ptám se proto, jestli někdo nemá podobnou zkušenost s tímto strojem, závadou nebo integráčem apod.
Vašek to vysvětlil, myslím dost jasně . . .buchar píše:Já už jsem měřil a měřil bych dál, ale nevím kolik a na kterém pinu MH2009A má být jaké napětí. Na datašit jsem se taky samozřejmě díval, ale ten mi toho moc neřekl.
prostě si to musíš představit jako šest spínačů a "G" vstupy jako páčky spínačů . . . takhle jednoduché to je.VASEK_W píše:Ten integráč je šestikanálový vstupní spínač na tři výstupy. Těch šest tranzistorů uvnitř je ovládaných pomocí šesti "G" vstupů.
a jaké je napětí na "G" ? zůstává tam, nebo se změní ?buchar píše:Připojil jsem na vstup MGF audio signál a zjistil jsem, že signál jde až na pin 11 a 16 MH2009A, ale z něj na výstupních pinech 1 a 8 se jen při zapnutí a vypnutí ozve přehrávaný zvuk
z toho bys měl poznat jestli je závada v 2009A, nebo dále . . .
Funkce Záznam/Snímání je přepínána změnou napětí na pinu 5 MH2009A.
Při funkci Záznam je na něm napětí stejné jako na pinu 13 (cca +12V) a spojí se pin 13 s pinem 14.
Při funkci Snímání je toto napětí "staženo" k 0V některým z otevřených tranzistorů T106/T107 a propojí se pin 13 s pinem 12.
Podle toho se přepínají vstupní signály (vyznačeno žlutě).
- Přílohy
-
prepinac.pdf- (123.04 KiB) Staženo 42 x
Nesprávný stav je v režimu Záznam, kdy nedošlo ke změně úrovně na pinu 5 a MH2900A tak zůstal přepnutý na Snímání.
Buď nespíná spínač Z6 (nebo cesta k němu přes D112/D114) nebo je vadný některý z tranzistorů T106/T107.
Změř tedy napětí na kolektorech a bázích T106/T107 a budeš mít jasno.
Jinak je možný i svod C111.
Nesvítí ti náhodou při funkci záznam i kontrolka Play?