Samsung LE37R86BD od kontajnerov
Moderátor: Moderátoři
Samsung LE37R86BD od kontajnerov
Po zapnuti vo zvuku sum, v obraze tiez, po chvili sa restartuje. Postupne sa to zlepsuje. Asi budu suche elyty.
Podobne priznaky mal LE22S86BD, co som robil nedavno - akurat to nebolo az taketo zle. Skoncilo to vymenou vsetkych SMD elytov na zakladnej doske.
Niekde mám obrázok kde sa má tento kondenzátor priletovať zospodu dosky pokiaľ sa niekomu nechce dávať dolu plech, ale je to prasačina.
Ono sa dá zistiť či začína byť slabý tento kondenzátor práve na tom štvorci v digitálnom menu tak, že po zapnutí je vidieť rušenie na zvislých čiarach, ktoré postupne ustane. Že to šumí až nieje obraz je už fakt extrém, to niekto trápil pekne dlho. Ale mal som aj to. Najhorší prípad (asi niekto poskladal vadné kusy) som mal: zlé elyty v zdroji, potom zlý tento elyt na základnej doske, potom zlá AS-15 na T-CONe, a ešte zlý panel, bolo treba natiahnuť káblik. Ale všetko som to opravil a TV fungoval, ten čo mi ho predal iba čumel ako puk. Asi vedel...
Takze chod do prdele a nerob tu bordel.
PotPalo: U nas DVB-T takmer nikto nepouziva, lebo sa tam nic nevysiela. Uz tam zostala len STV (co je sice jedina nasa pozeratelna televizia, ale vacsine ludi to nestaci).
Predbezne som to vyskusal - hned po zapnuti bezchybny obraz.
Jeden ten 1000uF pod plechom bol uplne v riti, druhy len ciastocne. Prakticky vsetky elyty okolo plechu boli vadne. Dalej od neho to bolo lepsie, az na vynimky (napr. 1uF pri tuneri).
Tato doska sa robi lepsie ako LE22S86BD - tam bolo vela malych 10uF, niektore v dost nepristupnych miestach.
Je to hotove, zlozene. Nabehanych 42916 hodin. Este to nejakych par desiatok tisic zvladne.
[edit]
Vidiet, ze tu sa pri navrhovani HW a programovani FW rozmyslalo. Je tam linkovy audio vystup pre pripojenie zosilnovaca alebo napr. bezdrotovych sluchadiel. Cez VGA vstup funguje TV ako monitor, takze bez signalu sa hned uspi (cervena LED blika) a pri pritomnosti signalu sa zobudi.