Tranzistory 2SC5198 majú väčšie Uceo ako 250V ?
Moderátor: Moderátoři
Tranzistory 2SC5198 majú väčšie Uceo ako 250V ?
Nové síce nie sú - sú to vyletovance z nejakého stroja ale vyzerajú OK!
Podľa DS majú mať Uceo viac ako 140V....
- hFE majú pri 1A v rozsahu katalógu ( 72/68 ) = OK
- Cob ukážu 168/170 a 310/311 pF = OK
- 2SA1941 majú Uceo 167/168 V = OK
...ale zarazilo ma trochu Uceo pri 2SC5198, ktoré je viac, ako 250 V (viac neodmeriam)
Je to vôbec možné ? (meral som určite správne - iný "nový" šit mi ukázal sotva 120V).
Že by to boli až také dobré originály??
Minimální GARANTOVANÝ hodnoty - pod ně by danej typ jít neměl. Pak už je to jenom o poctivosti a entuziasmu výrobce, jak vysoko se pustí. Mám v šuplíku diody, který mají mít katalogovej závěr 80V - a na "trápítku" = zdroji vn s Umax cca 500-550V s omezením proudu výstupníma svorkama na max 100uA se "prošvihnou" a vedou ve zpětným směru jako Zenerky už při 85-90V (nedestruktivní průraz přechodu) - a vedle mám jiný, který mají závěr podle katalogu 300V - a vydržej klidně těch 500, co dá ten můj zdrojík. Ale nikomu podle toho nelze doporučovat "hele, tenhle typ byl dycky předimenzovanej, neboj se a dej ho tam, to vydrží ...!" Kdo tohle udělá, zaslouží připojit "Vyděržaj pyjoněr!" na koule - A ZAPNOUT ...BOBOBO píše:... V katalogu máš minimální hodnoty .
A kutilmile - nelituju tě
- feliz_navidad
Je dobré zkusit ještě závěrné napětí emitor-báze a betu při 5A. A jak psal Samec, zkus dosáhnout vyšší než pokojové teploty. Stačí horkovzduška s termostatem a nastavit třeba 140°C.