snížení svitu diod
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
snížení svitu diod
- pocitujlasku
- radioelectrum
- radioelectrum
Já to dělám taky. Rozebrat ty žárovky není problém, chce to jen trochu cviku (trénink při pitvách a opravách). A tišťáky bývají většinou osazené tak, že je ani není třeba vyndávat, jen to chce páječku se slušným výkonem, protože většinou je to i chladič. A životnost opravdu stoupne výrazně.PavelFF píše:Rozebereš novou žárovku v záruce? Jak se dostaneš k tišťáku bez zničení všeho okolo?mi-ro píše:Dělám to často. .... A to i u žárovek E27. Např z 16W snížím příkon na polovinu, svit neklesne určitě na 50% ale životnost násobná...
Jaké máte zkušenosti s kvalitou světla, po omezení proudového zatížení řetězce LED? Tedy, vliv na podání barev, spektrum světla...
Mám názor, že kvůli omezené velikosti je rozumně uchladitelný příkon žárovky E27 tak do 10-11W. Tyhle mi ještě nikdy neodešly v záruce a první se mi rozbila asi po 5letech. Silnější už jsou teplotně nezvládnutelné. Když si koupím 16W a snížím příkon na 8W, tak na tom budu podobně jako když si koupím třeba 10W. Ale nebudu ji muset rozebírat. Navíc ty slabší jsou o dost levnější.
Ale jsme bastlíři a úprava výkonu je zajímavá možnost a dělá se to pro zábavu a dobrý pocit.