AU/RA Z1 - schéma?

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#31 Příspěvek od EKKAR »

ransom píše:Tedy, zrovna v autě to nějakej význam na zvuk má.
...
Na tuzemské scéně se tomu heblu navíc říká "kapacitátor".
...
Já ani tak nekritizuju tu schopnost kapacity potlačit úbytky napětí na vedení způsobený nárazovým odběrem, jako spíš ten jejich "termínus tuzérus" a snahu vyklofat díru do hlavy každýmu, kdo se s takovým dostane do hovoru. Nezapomenu, jak jsem se opovážil vznést dotaz na druh zapojení koncáku, kterej vmontovával u majitele malý autodílny, ke kterýmu jsem před cca 20 lety jezdil, jeho mladej zaměstnanec do tuze oplastovanýho a ospojlerovanýho kcháru. Na škatuli bylo "4x250W CAR POWER AMPLIFIER", ptám se jestli to má třídu AB nebo D a dostal jsem odpověď tónem vyhrazeným pro blbečky "to nevidíte? to je DIGITÁLNÍ!" S myšlenkou na trvalou logickou nulu v čímsi myšlenkovým orgánu jsem odjížděl domů ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ransom

#32 Příspěvek od ransom »

BoBoBo: Uměl bys mi ještě, prosím, vysvětlit, co má YouTubový kanál o Ukrajině společného s tématem? Nemluví tam ani o kapacitátorech, ani o alternátorech, natož o zesilovači AuRa Z1. To máš vážně v tý palici už tak moc vymletý? A jakým právem trváš na slovíčkách, když ze Tvých chaotických příspěvků často nejde vyklíčovat ani obsah, ani smysl?
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
ransom

#33 Příspěvek od ransom »

Karle, sekta autohifi má svoje vlastní zjevení. O tom se nediskutuje. Že D není digitální zesilovač, to oni ani nepotřebují vědět. Kosmologické otázky jejich katechismus vůbec neřeší.
Mě na tom nejvic sere, že venku je ten rambajz větší než v interiéru.
BOBOBO

#34 Příspěvek od BOBOBO »

Víš , člověk se musí stále učit . A historie je základ všeho , i elektriky . Opakování je prý matka moudrosti .
ransom

#35 Příspěvek od ransom »

Moudrost shledávám u málokoho. Vnucovat svoje vidění světa ostatním, bez ptaní, vhod či nevhod, proti jejich vůli, znakem moudrosti není. Moudrý často a hodně mlčí. Má o čem.
BOBOBO

#36 Příspěvek od BOBOBO »

Vraťme se k meritu věci , někdo vepsal do odborného vlákna blbost , že automobilový alternátor je přetěžován .
EKKAR

#37 Příspěvek od EKKAR »

Tys nikdy v životě neviděl vyčuzenej altík? A ne jen tak s proraženýma diodama svářečkou, ale fakt vyčuzenej zkratem výstupu?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ransom

#38 Příspěvek od ransom »

Dobrá tedy.
Alternátor, KTERÝ NELZE PŘETÍŽIT (díky uživateli BOBOBO za upřesnění), neudrží při zátěži plně vybuzeným zesilovačem stabilní napětí na akumulátoru.
Teď mi můžeš políbit prdel a zakukat.
BOBOBO

#39 Příspěvek od BOBOBO »

Radši ti přivezu hašlerky ... :lol:
ransom

#40 Příspěvek od ransom »

Tvé "k jádru věci", bezprostředně poté, co jsi sem opět zatáhnul politické školení, je bohapustá demagogie. Ale ty to děláš pro pobavení všech, že jo. Že to tak nemyslíš doopravdy?
Hašlerky jedině klasik, žádný vochucovaný. A ne z Polska.
BOBOBO

#41 Příspěvek od BOBOBO »

Jestli ti může 11 nasypaných číslicopísmen rozvrátit život , asi pro něj nemáš dostatečné základy a sebedůvěru .
jimirek
Moderátor

#42 Příspěvek od jimirek »

PŠM smazáno.
barnodaj

#43 Příspěvek od barnodaj »

Pro doplnění rozhledu - kondenzátor byla (je) jímka, která zachytávala kondenzát z rozvodu parního centrálního vytápění a podle změřeného množství kondenzátu, při jeho vypouštění, jsme platili sousednímu podniku za spotřebované teplo. Rok 1984 - asi.
xsc

#44 Příspěvek od xsc »

No a v elektrice ti do kondenzátoru stéká náboj :-)
judeware

#45 Příspěvek od judeware »

Tak jsem se stručně vyjádřil k jednomu "podivnému" pojmu v papírech k aparátu Z1, přihodil ještě jeden z nepříliš staré literatury a od předmětné Z1 se to posunulo značně jinam. Což se ve fóru děje častěji, než je zdrávo. :oops:
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“