Sleva 2 USD na plosnaky z JLCPCB

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
HF_Tech

#106 Příspěvek od HF_Tech »

Nemáte někdo zkušenost s výrobou prokovených nekruhových děr u JLCPCB?
Potřeboval bych čtverečky cca 6x6mm se zaoblenými rohy, jestli to projde ještě bez příplatku.
felixbejk

#107 Příspěvek od felixbejk »

Jako s kulatou dírou ? Pokud ano, tak jim je to jedno. Ani za oválné díry po mě nic nechtěj. /1x3mm/
HF_Tech

#108 Příspěvek od HF_Tech »

Ideálně čtvereček 6x6mm a rádius v rozích 0,5mm.
Menší ovály pro USB konektory jsem už dělal a bez problému.
Cust

#109 Příspěvek od Cust »

Standardně frétujou frézou 2 mm. Dělal jsem rádiusy tedy 1 mm. Ale myslím, že by to být problém neměl. Případné doplatky tuším nikdy nebyly velké...
martinkopp

#110 Příspěvek od martinkopp »

Chtěl prokovené jsem drážky 1,5x5mm se zaoblením 0,5mm. Psali že to neumí a že jestli to mají udělat zaoblené s rádiusem šířky drážky. Bylo mi to celkem jedno, tak jsem se dál nehandrkoval. Prtom neprokovené dělali se sotva znatelným rádiusem. Přišlo mi že to dělali tak, že v rozích vyvrtali díry s malým průměrem a pak to obtáhli frézou. Ve výrobních možnostech mají že minimální šířka pokovené drážky je 0,5 mm, ale na konci drážky je namalované zaoblení podle šířky drážky. Pošli jim gerber a uvidíš co ti řeknou, je to nejjistější řešení.
HF_Tech

#111 Příspěvek od HF_Tech »

Ty neprokovené díry a obrys s koutem do pravého úhle dělají, že nejdřív vyvrtají dírku a kolem to objede fréza. To už jsem zkoušel.
U těch prokovovených jsem našel, že je požadovaná šířka min. 0,5mm a je potřeba aby byl poměr délky ku šířce 2:1. Délku uvádějí 0,5 až 6mm.
Tady v čechách vyrobí i jiný tvar ale je u toho dost výrazný příplatek.
HF_Tech

#112 Příspěvek od HF_Tech »

Tak závěr je, že téměř libovolný tvar vyrobí, ale musí být zlacený a edgeplating - cena je brutální. Cínovaný za normální cenu je jenom ovál se šířkou 0,5 až 6mm.
https://jlcpcb.com/help/article/pcb-des ... ge-plating
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od RayeR »

Aha, zatim sem nepotreboval vic nez ovaly na USB a HDMI konektory, to nebyl problem v HALu. Netusim proc musi vetsi diry zlatit...
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od RayeR »

Chystam pristi tyden nakou varku desek do JLC, kdyby se chtel nekdo svezt s postovnym...
Tak uz je to pase, uz se vyrabi...
Sejny

#115 Příspěvek od Sejny »

Hlásím, že jsem otestoval JLCCNC, jednalo se o plechové uši do 19'' racku, takže výpalek z 1.5mm plechu, ohýbaný a povrchovka práškovou barvou.

20ks stálo 20USD ale randál udělalo poštovné 30USD takže celkem za 50USD. Za 10dní od objednání jsem uši měl na stole a kvalita super, ani tam té práškové neudělali kilometrovou vrstvu, takže otvory pro šroubky pasují.

Jedna nejmenovaná česká firma: bez výkresu nic nebudeme dělat(poslal jsem jim .step a rozbal v .dxf) a když tak si měsíc počkej, za kus budeme chtít 60kč. Pak co neřekli a stalo se: šílená vrstva barvy, obtisky v otvorech asi od háčků, když nanášeli barvu. Podotýkám, že to není jediná zakázka, kde byly tyto závady.....
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od RayeR »

Hm, JLCCNC jsem ani neznal. Na nakou domaci kusovku je tech 30$ posty docela killer, ale v praci me napada, ze bysme jim mohli poslat model frezovaneho chladiciho zebra. Jestli teda umi i barevny elox. Tady u nas do delal AZgrav za uplne sileny penize (kdyz se secetlo profil od Fisera + frezovani + elox), povedlo se mi to zlevnit o nake desitky % presunem k jedne nemecke firme, ktera to je schopna udelat cele sama...

EDIT: hm tak tady to levnejsi nebude, upnul jsem 3D model a vypadlo mi $87.24 a to este bez zavitovani...
Sejny

#117 Příspěvek od Sejny »

Na JLC jsem už dřív nechával frézovat díly z tepelně odolného sklolaminátu(fixtury pro pájení na vlně). A dopadlo to v pohodě, s kvalitou jsem spokojen a fixtury fungují ve výrobě - nějakých 1000 průjezdů vlnou a opotřebení odpovídající.

Opět mě k tomu dohnala situace, kdy v ČR mi nikdo ani neodpověděl, anebo jsem to musel neustále urgovat. Je tedy fakt, že frézovat sklolaminát je chuťovka a superbordel :)

Ještě k tomu poštovnému, bylo to to nejdražší DHL, takže by se to ještě dalo stáhnout. Nejlevněji vychází loď, ale tam je to na dlouho.

Teď jsem se koukal a barevný elox vypadá, že dokážou taky.
HF_Tech

#118 Příspěvek od HF_Tech »

Tak jak jste na tom s dopravou?
Jak jsou zavřená letiště v Doha a v Dubaji, tak moje plošnáky leží už třetí den v Hong Kongu.
rampage

#119 Příspěvek od rampage »

Zadával som objednávku tesne pred ich sviatkami (12.02) a nemecké DHL prevzalo balíček až včera /Europacket/. Okrem zastavenej výroby to asi päť dní viselo v Lipsku na colnici. Takže okrem mohamedánov sa priprav na druhý bottleneck tu, na starom kontinente.
Dokonca im už stúpol aj počet sťažností na Europacket. Screenshot vznikol ešte pred bordelom tam:

Obrázek
HF_Tech

#120 Příspěvek od HF_Tech »

Tak už se to ustálilo. Plošňáci létají přímo z Hong Kongu do Německa.
Rekord je zatím doručení 4den od objednání :)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“