Včerejší nálezy

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jova1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od jova1 »

Já mám doma asi něco takového i z tanku, nebo čeho to bylo. Tam jsou ty rotační měniče tuším dokonce dva, večer nafotím.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Lukas-Peca »

Celeron píše:Nejspíš autoveteránisti. Ten rotační měnič se osazoval taky do některých aut který měly elektronkový rádia. Určitě jsem ho viděl ve starým autobusu RTO.
Autorádio Tesla Ozvěna pro RTO má v tom bloku s rotačním měničem umístěný i koncový stupeň, takže samotný měnič by ti byl stejně platný jak mrtvému zimník. Autorádia pro osobáky to většinou měla podobně.

Nejsem si jistý, jestli ten zdroj ke K13 v Třešti máme.
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Myslel jsem samostatnej rotační měnič. Podle kámoše bejvalýho garážmistra ČSAD se dost sypaly. Autorádia do osobáků rotační měniče neměly, tam byly vibrační, dával jsem ho dohromady jednomu veteránistovi ve starým Spartakovi. Vypadalo to jako filtrační elektrolyt s bakelit paticí octal či podobnou.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Lukas-Peca »

Zajímalo by mě, v jakém procentu těch RTO to bylo namontované a jak moc se to prakticky používalo. Poslech rádia za jízdy asi nepadal v úvahu vzhledem k tomu, jaký je v tom autobusu kravál. Tak snad leda na zájezdech kvůli mikrofonu pro průvodce.
Valdano

#20 Příspěvek od Valdano »

Ta část zdroje s měničem se může hodit některému sběrateli, který má sestavu radiopřijímač + zdroj Tesla K13A bez osazeného měniče podobně jako byla ta sestava prodaná na Aukru kde ten měnič také chyběl a v textu toho už uzavřeného inzerátu je uvedeno "Rotační měnič pro provoz z baterie není osazen". Takže některému sběrateli se to může hodit pro kompletaci neúplné sestavy Tesla K13A. Dejte ten zdroj celý tak jak je na Aukro do aukce s úvodní cenou tak 500 Kč + cena dopravy nebo osobní vyzvednutí a třeba se to prodá i za víc.
Přílohy
Tesla_K13_na_Aukru.jpg
Tesla_K13_na_Aukru.jpg
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Přesně . Funkční rotační měnič je rarita . Udělal bych to stejně , zbytek dal do SD .
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od kulikus »

Lze to nabídnout i Telex museum v Třebotově u Prahy. Sbírají a restaurují také měřicí přístroje.
Kontaktní telefon na webu je na šéfa muzea.

Kanibalizovat to je špatně. Nejdřív to nabídni na bazoši jako celek za cenu součtu odhadu dílů. Ušetříš čas a práci.
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Lukas-Peca píše:Tak snad leda na zájezdech kvůli mikrofonu pro průvodce.
Jo, já to viděl v zájezdovým LUXu. Bylo to v panelu podobným řidičově palubovce před pravým předním průvodcovským sedadlem. Můžu se příležitostně zeptat toho bývalýho garážmistra jestli se to dávalo do všech LUXů. Linkový a městský to asi neměly, nebo jsem to v žádným neviděl. Když jsem po škole začínal v ČSAD početce, tak už RTO pomalu končily, až na jednu, co se vrátila z generálky.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jova1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jova1 »

Ten dvojitý měnič vypadá takto. Z čeho, nebo k čemu je, vážně netuším. :(
Přílohy
IMG_6249.jpg
IMG_6249.jpg
IMG_6250.jpg
IMG_6250.jpg
IMG_6246.jpg
IMG_6246.jpg
Pavel1953

#25 Příspěvek od Pavel1953 »

Jedná se o zdroj k radiostanici RM-31.
P.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od zdenoeddie »

jova1 píše:Netušíte někdo, co je na fotkách? Má to cenu zachraňovat, nebo to mám vrátit zpět?
Chcem sa spytat ten prvy pristroj bude na predaj?
jova1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od jova1 »

Pavel1953 píše:Jedná se o zdroj k radiostanici RM-31.
P.
Díky za informaci. Podle fotek je to přesně ono.
zdenoeddie píše: Chcem sa spytat ten prvy pristroj bude na predaj?
Určitě, dám to asi na to AUKRO, jen co se k tomu dostanu. Ale bude to jen s vlastním odvozem, má to tuším kolem 20ti kilo, to posílat nikam nebudu. Ono tam toho bylo asi i víc dílů, zajdu tam, jestli to tam ještě je.
Valdano

#28 Příspěvek od Valdano »

V úvodním příspěvku tohoto tématu to první "německé" je horní část "vysílač" ze sestavy stanice pro měření zkreslení MM5. Chybí střední část "elektronkový voltmetr" a dolní část "měřič zkreslení". Níže je foto z radiomusea pro orientaci co zhruba hledat. Lepší fotku jsem k tomu nenašel.
Přílohy
stanice_pro_mereni_zkresleni_MM5.jpg
stanice_pro_mereni_zkresleni_MM5.jpg
robos

#29 Příspěvek od robos »

Mám pocit, že zmizol príspevok, v ktorom niekto spomínal, že popis K13A bol v ST v 60-tych rokoch. Ja som v ST našiel iba krátke zmienky v reportážach z výstav, podobne v AR. Existuje niekde podrobný popis a schémy? Vďaka.
Pavel1953

#30 Příspěvek od Pavel1953 »

jova1 píše:Ten dvojitý měnič vypadá takto. Z čeho, nebo k čemu je, vážně netuším. :(
Mám ho tady v lepším stavu, ale bez bedny. Tu jsem kdysi na něco použil. Pokud by někdo chtěl. A také přední panel k té stanici RM-31. Jako nový.
P.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“