Opět zakládám koutek jazykový a vyjadřovací
Moderátor: Moderátoři
Biflování. několik nalezených významů:
- Biflování je mechanické, intenzivní učení se nazpaměť bez hlubšího pochopení souvislostí.
- Slovo biflování má dle Českého etymologického slovníku původ ve slově büffeln, tj. dřít jako buvol (Büffel). V laickém výkladu znamená „nadření si vědomostí do hlavy“.
a zmínka, která už tu částečně zazněla
- Školy vychovávají učené mloky. Mloku, nadři se slovíčka a letopočty a budeš uznán dospělým. Děti do sebe soukají naučné slovníky. Myslícímu člověku je z toho špatně, zatímco učenliví prosťáčci slaví triumfy! Kdo se učí, ten to umí, i když tomu nerozumí. To jen na úvod fragmenty stále velice trefných postřehů ze slavné české komedie Škola základ života z roku 1938.
Jo, když se potřebuješ naučit správně a rychle cyizí jazyk, odjeď do ciziny, kde je to mateřský jazyk, přes den mluv a večer bifluj slovíčky.
Bifluj se jak chceš, mě nedělalo problém si něco přečíst o diodě a podívat se na její způsob nákresu, na druhý den jsem si na to vzpomněl. Když mě nutili v technickém kreslení vědět jaké jsou její proporce, abych ji normovaně narýsoval u zkoušky, napsal jsem si to na lavici před písemkou.
A kutilmile - nelituju tě
Jsem hrdý na to, že když jsem tam dal předloni výpověď (dnes dělám na 3D tisku v nm rozlišení a na elektronových mikroskopech buzených rentgenem - chci zobrazovat viry) a po té byl pozván na oslavu narozenin ústavu. Po příchodu se ke mě paní ředitelka, vítající hosty, rozeběhla a objala mě. Takové entrée tam nikdo druhý neměl.DukeNuke píše:@Cust - tak hlavně, že jsi na to hrdý.