Mizení spustitelných souborů ve win 8.1- VYŘEŠENO

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
maxijaroslav

#91 Příspěvek od maxijaroslav »

Tak se objevila další "perlička" - pokus o spuštění CropCleaner7 selhává s oznámením, že nelze spustit cosi hluboko v podadresářích Edge. ale současně nejde CCleaner ani odinstalovat...
jinak se situace celkem nemění.
masar

#92 Příspěvek od masar »

To není "perlička", jen další syndrom jednoho problému.
Perličkou se dá nazvat tvoje věta:
"Přeinstalace systému není na pořadu dne (systém byl v zakoupeném nb a instalační média nebyla v příslušenství) a navíc by byla neskutečně zdlouhavá."
Ta vypovídá jen o tom, že nevíš nic o oddílech na NB a o možnosti jeho vrácení do továrního stavu, kterou je od výrobce vybaven. K přeinstalaci systému žádná média nepotřebuješ, NB je obsahuje. Čistá instalace systému zabere i hodně pomalému uživateli max. 1 hodinu na rozdíl od tohoto >1 měsíc trvajícího vlákna.
Dokud se nezačneš řídit radami, které jsi dostal (a že jich už bylo), problém nevyřešíš.
:wink:
maxijaroslav

#93 Příspěvek od maxijaroslav »

Přeinstalaci systému se bráním především z obavy ze ztráty nenahraditelných datových souborů (texty, obrázky videa atd.) a některých programů, jejichž opětované získání se uakzuje jako nemožné.

Ale původní myšlenka byla asi taková, že určitě nejsem jediný, komu se něco takového stalo a tak jsem doufal, že se dozvím, co v takovém případě dotyčný udělal a s jakým výsledkem.
masar

#94 Příspěvek od masar »

Ohledně "ztráty nenahraditelných datových souborů" jsi rady také dostal. Já navrhuji jejich "úklid" a přemístění na jiný disk - byť jen dočasně, aby se mohl aplikovat proces reinstalace z oddílu WinRe, zahrnující formátování části HDD.
Výhodou je rychlost a zaručený úspěch.
Jinou cestou je "čekání na Godota" ve formě rady na odstranění systémové závady/viru, jako na nějakou zázračnou pilulku.
Už jsi alespoň zkusil Opravu systémových souborů?
A které jsou to programy, jejichž získání je nemožné?
PotPalo

#95 Příspěvek od PotPalo »

Môžem potvrdiť že sú programy ktoré keď sa kedysi nainštalovali, tak si ešte časom posťahovali aktualizácie aby fungovali aj v dnešnom internete. Ak takýto program nainštalujem dnes z rovnakej inštalačky, už sa nemá odkiaľ aktualizovať (server podpory je vypnutý a ručné aktualizácie neexistujú) a program teda nefunguje. Príkladom sú napríklad internetové prehliadače, alebo programy ktoré sa aktivovali cez internet.

V takýchto prípadoch sa robí kópia celého disku na iný disk a preinštalováva sa na ňom. Keby niečo nefungovalo ako má, dá sa z pôvodného disku vytiahnuť čo treba, prípadne sa úplne vrátiť k pôvodnému disku.
maxijaroslav

#96 Příspěvek od maxijaroslav »

Ano, v tom to je. A navíc programy, které bylo možno aktivovat jen v omezeném časovém úseku - Něco podobného se týká právě té databáze, o kterou mi především jde.
masar

#97 Příspěvek od masar »

masar píše:...Už jsi alespoň zkusil Opravu systémových souborů?
A které jsou to programy, jejichž získání je nemožné?
+ Co je to za databázový program?
Jsou to těžké otázky?
maxijaroslav

#98 Příspěvek od maxijaroslav »

MSD collections - ale hlavně je ta databáze už plná víc než 1300 záznamů
masar

#99 Příspěvek od masar »

Program jsem si stáhl odsud a nainstaloval. Na Win11 běží bez problému.
Přílohy
msd.png
msd.png
maxijaroslav

#100 Příspěvek od maxijaroslav »

Tak to jsem nezkoušel - ale verze zdarma kterou mám, se nedá nainstalovat kvůli datu. Na placenou verzi jaksi není...
masar

#101 Příspěvek od masar »

Mne se nikdo na žádné datum neptal.:)
Verze 4.20 je z r. 2019.
maxijaroslav

#102 Příspěvek od maxijaroslav »

Ano, jenže to co máte je demoverze. Já mám ostrou verzi 3.40 - a ta byla zdarma jen po velmi krátký čas a instalace se ověřuje přes síť...
masar

#103 Příspěvek od masar »

Prdlajs se ověřuje, stránka je nějakej rok mrtvá. Copak ti ten program funguje jen s internetem?
Celý program je umístěn v Program Files(x86) ve složce MSD_Soft včetně databáze (pokud jsi ji nepřemístil jinam). Stačí si tuto složku zálohovat a po obnově OS ji vrátit na původní místo nebo spouštět z nového umístění (program funguje jako portable). O registraci tím nepříjdeš, program je registrován ve složce (nikoliv v registrech).
Ověřil jsem to.
Krom toho - 1300 záznamů není zas až tak moc.
maxijaroslav

#104 Příspěvek od maxijaroslav »

Aha, to jsem nevěděl. Když jsem se pokoušel to nainstalovat na jiném nb, napsalo mi to, že časový interval vypršel a nabídlo přechod na placenou verzi.
1200 záznamů možná není až tak moc,ale psal jsem je vlastnoručně a zdá se mi to celkem hodně.

Zatím to probíhá tak, že při skoro každém zapnutí nb znova instaluji některé programy a jinak se celkem nic dalšího neděje...
masar

#105 Příspěvek od masar »

maxijaroslav píše:...znova instaluji některé programy a jinak se celkem nic dalšího neděje...
Dobrá hláška.
Naposledy upravil(a) masar dne 28 bře 2026, 14:12, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“